Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vinul rosu previne aparitia cancerului pulmonar
Consumul moderat de vin rosu poate reduce riscul aparitiei cancerului pulmonar, in special in cazul fumatorilor si al persoanelor care au avut acest viciu, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention si preluat de Reuters, anunta Mediafax.
Persoanele care consuma un pahar de vin rosu zilnic sunt cu 60% mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer pulmonar, indica acest studiu.
Vinul alb nu are, insa, acelasi efect, fapt care sugereaza ca protectia este oferita mai degraba de anumite ingrediente specifice vinului rosu, precum rezveratrolul si flavonoizii, si nu de stilul de viata sanatos asociat consumului regulat de vin, au declarat cercetatorii.
La studiu au participat 84.170 de barbati, cu varstele cuprinse intre 45 si 69 de ani. Pe perioada studiului, efectuat intre anii 2000 si 2006, 210 dintre aceste persoane au fost diagnosticate cu cancer pulmonar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dupa ce au luat in calcul influenta varstei, a nivelului de educatie, a veniturilor, a expunerii la fumatul pasiv, a greutatii corporale si a altor factori relevanti, cercetatorii americani au descoperit ca riscul aparitiei cancerului pulmonar a scazut simtitor in urma consumului regulat de vin rosu, cu un procent de 2% pentru fiecare pahar din aceasta bautura consumat in plus intr-o luna. Niciun alt tip de bautura alcoolica, inclusiv vinul alb, nu a putut fi asociat cu scaderea riscului de aparitie a cancerului pulmonar.
Pentru fumatorii inveterati, scaderea este si mai spectaculoasa, cu un procent de 4% pentru fiecare pahar de vin suplimentar baut intr-o luna.
Studiul a relevat si faptul ca persoanele care consuma vin au un stil de viata mai sanatos, un nivel de educatie mai inalt si venituri mai mari decat oamenii care nu consuma vin.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura