Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vita de vie din Italia, contaminata cu bacteria Xylophilus ampelinus

vita-de-vie-din-italia-contaminata-cu-bacteria-xylophilus-ampelinus

Lotul contaminat provine dintr-un transport ce continea 18.900 de plante, din care au fost comercializate 3.850 de bucati.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF), in urma efectuarii controalelor oficiale privind respectarea exigentelor fitosanitare, a depistat prezenta bacteriei Xylophilus ampelinus. Acesta este un organism de carantina si a fost depistat pe plantele de vita-de-vie originare din Italia.
 
Inspectorii fitosanitari Timis au verificat in data de 14.03.2018 un transport ce continea un numar de 18.900 de bucati de plante de vita-de-vie provenienta Italia, din care au prelevat 32 de probe, cate o proba din fiecare soi, pe care le-au trimis laboratorului din cadrul ANF pentru a fi analizate.
 
Conform buletinelor de analiza emise in data de 20.04.2018 si 25.04.2018  rezultatele au aratat prezenta organismului de carantina Xylophilus ampelinus pe un numar de 6.650 de bucati de plante de vita-de-vie, respectiv 10 probe pozitive.
 
Pana in data de 23.04.2018 cand a fost notificat, agentul economic a comercializat 3.850 de bucati de plante vita-de-vie catre diferiti beneficiari. Masura luata de inspectorii fitosanitari este aceea de colectare si returnare a plantelor infectate, iar pentru urmatorul transport cu plante viticole origine Italia, comercializarea va fi interzisa pana la primirea buletinului de analiza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In baza Ordinului nr.582 din 13 iulie 2007 privind stabilirea unei proceduri pentru notificarea interceptarii unui transport de marfa sau a unui organism daunator din tari terte si care prezinta un risc fitosanitar iminent, in data de 23.04.2018 Autoritatea Nationala Fitosanitara din Romania a notificat in sistemul electronic al Comisiei Europene EUROPHYT, lotul de plante pentru plantare de Vitis sp. originare din Italia care a fost declarat contaminat ca urmare a rezultatului analizelor de laborator la probele prelevate de inspectorii fitosanitari.

Xylophilus ampelinus este agentul etiologic al necrozei bacteriene si al cancerului la vita-de-vie. Simptomele pot fi observate de la inceputul primaverii pana in iunie pe lastari, frunze si flori.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016