Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Productia nationala de vin este estimata la patru milioane de hectolitri, iar cea mai mare cantitate va proveni din zona Moldovei.
Patronatului National al Viei si Vinului a anuntat ca productia de vin din 2016 va fi una superioara ultimilor ani, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, estimand o cantitate de aproximativ patru milioane de hectolitri la nivel national.
Cifra va fi cu 11 la suta mai mare decat productia inregistrata anul trecut si cu 20 la suta peste cea din 2013. Reperezntantii patronatului reamintesc ca anul trecut, productia nationala de vin a fost de 3,6 milioane de hectolitri, in scadere fata de anul 2014, cand s-au produs 3,7 milioane de hectolitri, si fata de 2013, cand s-a inregistrat o productie de 5,1 milioane de hectolitri.
Diferentele se vor simti si din punct de vedere calitativ, intrucat anul acesta, acumularile de zaharuri din struguri din productia acestui an sunt proprii obtinerii vinurilor de calitate.
Exista insa diferente de medie cantitativa de struguri la hectar atat intre regiunile viticole, cat si intre producatorii aflati in acelasi areal. Aceste diferente sunt create de conditiile climatice si atentia data aplicarii eficiente a tratamentelor fitosanitare.
Pe acest ultim considerent, producatorii care si-au facut la timp aceste tratamente au productii foarte bune, nefiind afectati de mana sau de fainare.
Cea mai mare crestere a productiei a fost inregistrata in zona Vrancea, unde se va produce cu 20% mai mult in acest an fata de anul anterior. La fel, podgoriile din Iasi, Husi si Cotnari vor avea o productie mai mare cu 15-20%. Totodata, in Banat si Transilvania se va obtine cu pana la 10% mai mult.
Scaderi de 30 la suta se inregistreaza in Dobrogea si in Oltenia, cu 20%, in timp ce productia din Dealu Mare este egala cu cea de anul trecut, insa cu variatii mari intre producatori, unii inregistrand pierderi si de 30% fata de 2015.
In Romania, pretul de tranzactionarea al strugurilor din soiuri nobile pentru productia vinului variaza intre 1 leu/kg si 1,5 lei/kg, in functie de zona, de culoare si de calitatea strugurilor.
Cifra va fi cu 11 la suta mai mare decat productia inregistrata anul trecut si cu 20 la suta peste cea din 2013. Reperezntantii patronatului reamintesc ca anul trecut, productia nationala de vin a fost de 3,6 milioane de hectolitri, in scadere fata de anul 2014, cand s-au produs 3,7 milioane de hectolitri, si fata de 2013, cand s-a inregistrat o productie de 5,1 milioane de hectolitri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Diferentele se vor simti si din punct de vedere calitativ, intrucat anul acesta, acumularile de zaharuri din struguri din productia acestui an sunt proprii obtinerii vinurilor de calitate.
Exista insa diferente de medie cantitativa de struguri la hectar atat intre regiunile viticole, cat si intre producatorii aflati in acelasi areal. Aceste diferente sunt create de conditiile climatice si atentia data aplicarii eficiente a tratamentelor fitosanitare.
Pe acest ultim considerent, producatorii care si-au facut la timp aceste tratamente au productii foarte bune, nefiind afectati de mana sau de fainare.
Cea mai mare crestere a productiei a fost inregistrata in zona Vrancea, unde se va produce cu 20% mai mult in acest an fata de anul anterior. La fel, podgoriile din Iasi, Husi si Cotnari vor avea o productie mai mare cu 15-20%. Totodata, in Banat si Transilvania se va obtine cu pana la 10% mai mult.
Scaderi de 30 la suta se inregistreaza in Dobrogea si in Oltenia, cu 20%, in timp ce productia din Dealu Mare este egala cu cea de anul trecut, insa cu variatii mari intre producatori, unii inregistrand pierderi si de 30% fata de 2015.
In Romania, pretul de tranzactionarea al strugurilor din soiuri nobile pentru productia vinului variaza intre 1 leu/kg si 1,5 lei/kg, in functie de zona, de culoare si de calitatea strugurilor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News