Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vititcultorii spun ca vom avea vin mai mult si de calitate mai buna in acest an
Productia nationala de vin este estimata la patru milioane de hectolitri, iar cea mai mare cantitate va proveni din zona Moldovei.
Patronatului National al Viei si Vinului a anuntat ca productia de vin din 2016 va fi una superioara ultimilor ani, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, estimand o cantitate de aproximativ patru milioane de hectolitri la nivel national.
Cifra va fi cu 11 la suta mai mare decat productia inregistrata anul trecut si cu 20 la suta peste cea din 2013. Reperezntantii patronatului reamintesc ca anul trecut, productia nationala de vin a fost de 3,6 milioane de hectolitri, in scadere fata de anul 2014, cand s-au produs 3,7 milioane de hectolitri, si fata de 2013, cand s-a inregistrat o productie de 5,1 milioane de hectolitri.
Diferentele se vor simti si din punct de vedere calitativ, intrucat anul acesta, acumularile de zaharuri din struguri din productia acestui an sunt proprii obtinerii vinurilor de calitate.
Exista insa diferente de medie cantitativa de struguri la hectar atat intre regiunile viticole, cat si intre producatorii aflati in acelasi areal. Aceste diferente sunt create de conditiile climatice si atentia data aplicarii eficiente a tratamentelor fitosanitare.
Pe acest ultim considerent, producatorii care si-au facut la timp aceste tratamente au productii foarte bune, nefiind afectati de mana sau de fainare.
Cea mai mare crestere a productiei a fost inregistrata in zona Vrancea, unde se va produce cu 20% mai mult in acest an fata de anul anterior. La fel, podgoriile din Iasi, Husi si Cotnari vor avea o productie mai mare cu 15-20%. Totodata, in Banat si Transilvania se va obtine cu pana la 10% mai mult.
Scaderi de 30 la suta se inregistreaza in Dobrogea si in Oltenia, cu 20%, in timp ce productia din Dealu Mare este egala cu cea de anul trecut, insa cu variatii mari intre producatori, unii inregistrand pierderi si de 30% fata de 2015.
In Romania, pretul de tranzactionarea al strugurilor din soiuri nobile pentru productia vinului variaza intre 1 leu/kg si 1,5 lei/kg, in functie de zona, de culoare si de calitatea strugurilor.
Cifra va fi cu 11 la suta mai mare decat productia inregistrata anul trecut si cu 20 la suta peste cea din 2013. Reperezntantii patronatului reamintesc ca anul trecut, productia nationala de vin a fost de 3,6 milioane de hectolitri, in scadere fata de anul 2014, cand s-au produs 3,7 milioane de hectolitri, si fata de 2013, cand s-a inregistrat o productie de 5,1 milioane de hectolitri.
Diferentele se vor simti si din punct de vedere calitativ, intrucat anul acesta, acumularile de zaharuri din struguri din productia acestui an sunt proprii obtinerii vinurilor de calitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Exista insa diferente de medie cantitativa de struguri la hectar atat intre regiunile viticole, cat si intre producatorii aflati in acelasi areal. Aceste diferente sunt create de conditiile climatice si atentia data aplicarii eficiente a tratamentelor fitosanitare.
Pe acest ultim considerent, producatorii care si-au facut la timp aceste tratamente au productii foarte bune, nefiind afectati de mana sau de fainare.
Cea mai mare crestere a productiei a fost inregistrata in zona Vrancea, unde se va produce cu 20% mai mult in acest an fata de anul anterior. La fel, podgoriile din Iasi, Husi si Cotnari vor avea o productie mai mare cu 15-20%. Totodata, in Banat si Transilvania se va obtine cu pana la 10% mai mult.
Scaderi de 30 la suta se inregistreaza in Dobrogea si in Oltenia, cu 20%, in timp ce productia din Dealu Mare este egala cu cea de anul trecut, insa cu variatii mari intre producatori, unii inregistrand pierderi si de 30% fata de 2015.
In Romania, pretul de tranzactionarea al strugurilor din soiuri nobile pentru productia vinului variaza intre 1 leu/kg si 1,5 lei/kg, in functie de zona, de culoare si de calitatea strugurilor.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura