Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrancea: Tarabe părăsite din lipsă de clienţi


Ţăranii sunt nemulţumiţi de cum merg vânzările în Piaţa Moldovei, dar mai ales de poziţionarea fără vad comercial a tarabelor care le-au fost repartizate prin intermediul Federaţiei Sindicale Propact.
Producătorii autohtoni de fructe şi legume, aduşi în Piaţa Moldovei în urma demersurilor iniţiate de Propact, sunt nemulţumiţi de zona ce le-a fost atribuită de către Administraţia Pieţelor Focşani spre a-şi vinde produsele. Aşa se explică şi numărul extrem de mic de producători care ieri dimineaţă, ocupau tarabele din sectorul ce le era destinat. Deşi în urmă cu doar două zile, liderii de sindicat le-au solicitat ţăranilor să vină în Piaţa Moldovei pentru a-şi vinde marfa, ieri abia dacă se adunaseră 10 ţărani cu produse expuse la tarabe. Deşi normal ar fi ca tarabele din interiorul pieţei să fie ocupate, comercianţii şi-au aşezat marfa care pe unde au prins loc în exterior, inclusiv pe trotuare. Zonele din exterior, unde ţăranii şi-au încropit tarabe, sunt asaltate de cumpărători, în vreme ce tarabele amenajate în interior sunt ocolite de oameni sau eventual solicitate doar pe vreme rea. „Când plouă afară avem vânzare, însă în rest nu prea. Nu avem vad la cumpărători, aici unde sunt amplasate tarabele. Ar fi fost bine să ne fi găsit loc undeva afară, pe unde este trafic, pentru că aici nu vine nimeni. Eu vin de ani de zile în piaţă să vând şi aş fi vrut să găsesc un loc afară pentru a-mi expune marfa. Acolo însă nu găsesc loc“, a spus Toderiţa, producător agricol din Suraia.

***
Chiar dacă sunt nemulţumiţi de lipsa clienţilor, ţăranii apreciază totuşi faptul că nu mai sunt nevoiţi să plătească acele taxe suplimentare de închiriere a meselor, ci plătesc zilnic doar o taxă infimă de 7 lei, însemnând contrava-loarea de folosinţă a spaţiului pus la dispo-ziţie. Printr-un acord pe care Federaţia Sindicală Propact l-a încheiat cu Administraţia Pieţelor Focşani, ţăranii au be-neficiat de loc în piaţă fără alte obligaţii suplimentare. Propact s-a ocupat de închirierea tarabelor, iar ţăranii doar şi-au ocupat locurile. Iniţial, au fost rezervate o sută de tarabe, însă din lipsă de ocupanţi, dornici să îşi vândă legumele ori fructele, conducerea Administraţiei Pieţelor a decis să pună la dispoziţie doar 60 de mese. Nici acestea nu sunt ocupate la capacitate maximă, ba mai mult sunt mereu aproape goale. „Nu prea avem aici cumpărători. În fiecare zi sunt cam goale mesele. Dar unde să merg, şi afară tarabele sunt ocupate sau închiriate. Ar trebui să pună mesele undeva la exterior. Este o idee bună că s-au pus tarabe special pentru noi şi mai suntem scutiţi de unele plăţi, dar ar fi fost bine să le pună undeva unde trece mai multă lume. Probabil că la iarnă vom avea ca producător mai multă vânzare aici, înăuntru. Dacă vin clienţii la noi, mai negociem şi lăsăm mai ieftin marfa faţă de ceilalţi comercianţi de la tarabele de afară“, a precizat Ion Costache, producător din Bilieşti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Monitorul de Focsani
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016