Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zalau: fabrica de conserve de doua milioane de euro


Una dintre cele mai moderne fabrici de conserve de legume-fructe din Romania a fost construita la Zalau, in urma unei investitii de circa doua milioane de euro, din care aproximativ o treime sunt bani europeni prin programul Sapard, transmite Agerpres.

Unitatea are trei linii de productie complet automatizate si se afla la momentul actual in probe tehnologice, urmand sa produca la capacitate, adica trei milioane de unitati pe sezon, cel mai probabil, incepand cu vara anului viitor.
Fabrica va realiza produse traditionale de genul conservelor de legume si fructe, muraturi, compoturi, gemuri, dulceturi si, pe viitor, produse tartinabile si deshidratate va purta denumirea "Doamna Toamna".

Desi din proiectul initial rezulta o investitie de circa 1,5 milioane de euro, cresterile de preturi si cheltuielile neprevazute au facut ca pana la final suma sa urce la doua milioane de euro. Contributia europeana a ramas insa, cum altfel, la acelasi nivel, adica aproximativ 700.000 de euro, reprezentand jumatate din valoarea initiala a investitiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Pentru ca nu exista firme de proiectare specializate pe domeniul alimentar, am fost nevoiti sa modificam proiectul initial. Intre timp, din 2006 si pana 2008, toate preturile, la materiale, utilaje sau manopera, s-au dublat", a afirmat Marian Ciortea, managerul firmei Euro Conserve, titularul investitiei. Fabrica este acum in probe tehnologice, pe cele trei linii de fabricatii producandu-se deja muraturi de castraveti si gogosari, gem de gutui si zacusca cu si fara ciuperci.

De remarcat ca tot controlul calitativ al produselor este efectuat electronic, ceea ce va permite, in viitorul nu foarte indepartat, obtinerea de catre aceasta fabrica a tuturor certificarilor de calitate cerute de Uniunea Europeana. Una din principalele probleme ce urmeaza sa fie rezolvate pana atunci este cea a personalului.

"Avem deocamdata circa 60 de angajati, insa am avea nevoie de 120 pentru a functiona la capacitate maxima", crede managerul Euro Conserve. Cat priveste oferta de produse ce urmeaza a fi dezvoltata sub sigla "Doamna Toamna", aceasta va cuprinde retete traditionale ardelenesti materializate in conserve de legume si fructe, muraturi, compoturi, gemuri si dulceturi. Nu vor lipsi castravetii si gogosarii in otet, gemul si compotul de gutui sau sfecla murata.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016