Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ziarul Financiar: Ce spun competitorii despre fuziunea Caroli - Campofrio
Managerii celor mai mari companii din industria mezelurilor, CrisTim, Aldis si Angst, sustin ca fuziunea dintre Caroli Foods Group si Campofrio Foods Group - proprietarul Tabco-Campofrio -, este atipica pentru piata de aproape un miliard de euro, dominata de afaceri de familie romanesti.
"Este o exceptie de la regula. Niciodata nu a mai avut loc o fuziune intre primii cinci-sapte jucatori din industria mezelurilor", sustine Radu Timis, presedintele si proprietarul producatorului CrisTim, grup cu afaceri de peste 90 de milioane de euro doar din businessul de mezeluri.
Opinia sa este sustinuta si de Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al Aldis Calarasi - unul dintre principalii producatori locali de mezeluri, dar si de Sorin Minea, actionarul si presedintele Angst, producator cu afaceri de 62 mil. euro in 2008. "In industria mezelurilor din Romania se lucreaza individual. Companiile romanesti vor dori mai degraba sa vanda, decat sa fuzioneze", a afirmat Minea.
Producatorii spun ca fuziunea celor doi producatori reprezinta insa o evolutie normala a industriei, care se indreapta spre consolidare. Ei sustin acest lucru desi nu previzioneaza realizarea de noi fuziuni intre jucatorii cu actionariat romanesc din topul celor mari producatori locali, ci mai degraba dezvoltarea pietei prin achizitia jucatorilor mai mici de catre cei din top zece. "In patru-cinci ani, piata mezelurilor va fi complet diferita de modul in care arata acum deoarece consolidarea care a avut loc in Europa va avea loc si la noi", a completat Timis.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Ziarul Financiar.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura