Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziarul Financiar: Primul reper de pret din industria mezelurilor, Caroli si Campofrio valoreaza aproape 70 mil. euro


La 15 ani de la venirea in Romania, fondatorul Caroli semneaza cea mai mare tranzactie din industria mezelurilor. In urma unei mutari atipice pentru businessul romanesc si cu atat mai mult pentru industria mezelurilor, dominata de afaceri de familie, producatorul marcii Caroli, un business de 70 mil. euro anual, a semnat un joint-venture cu cel mai mare producator de mezeluri la nivel european, Campofrio Food Group, cu afaceri anuale de peste doua miliarde de euro. In compania nou creata, Caroli va avea participatia majoritara.
Talal El Solh, omul de afaceri libanez care a venit in Romania in 1995 si a creat brandul Caroli, a spart astfel gheata in aceasta industrie de peste un miliard de euro, in care jocurile sunt facute in proportie de 90% de antreprenori romani. Joint-venture-ul semnat de Caroli Foods Group cu Campofrio Foods Group, actionarul companiei locale Tabco-Campofrio, este prima tranzactie incheiata anul acesta in industria alimentara si cel mai mare deal care a avut loc pe piata mezelurilor pana in prezent.

In timp ce Romania va ramane principala piata de desfacere, noua companie - care va opera sub denumirea de Caroli Foods Group - intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est, potrivit anuntului oficial realizat de reprezentantii celor doua companii.

In noua companie, Caroli Foods Group va detine 51% din titluri, in timp ce Campofrio va avea 49%. Pentru a ajunge insa la acest prag de 49%, Campofrio Food Group a mai achizitionat un pachet de actiuni in numerar, deoarece businessul local al Campofrio era la jumatate fata de cel al Caroli, ceea ce ar fi corespuns unei participatii de doar 31% din Caroli Foods Group, potrivit unor surse din piata, care nu au precizat daca banii adusi de Campofrio vor ramane in noua companie sau vor fi luati de catre actionarii Caroli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sursele citate spun ca actionarii Campofrio Food Group au platit peste 10 milioane de euro pentru a ajunge la o participatie de 49%, respectiv inca 18% din titluri, astfel ca valoarea companiei nou create ar putea fi estimata intre 60 si 70 de milioane de euro.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016