Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Zile DECISIVE pentru pomicultura: AVERTIZARE de ninsori pentru majoritatea bazinelor pomicole din tara
Dupa seceta din toamna care a afectat culturile de camp si gerul din luna februarie care a terminat rapita si o parte din rasadurile legumicultorilor, o noua calamitate se va abate in zilele urmatoare peste noi afectand, de aceasta data, pomicultura. Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea pentru Moldova, Transilvania, zonele de munte si de deal, potrivit careia pana duminica va cadea lapovita si ninsoare.
Incepand de duminica seara, vremea se va raci accentuat in toata tara. In Transilvania, Moldova si in zona montana, in seara zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.
Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, indeosebi in estul tarii, si de peste 80...90 km/h la munte.
In cursul zilei de duminica vor fi ploi insemnate cantitativ la munte, precum si in centrul si estul tarii (local peste 20...25 l/mp).
Ploile sunt binevenite pentru culturile infiintate in toamna si pentru cele semanate pana acum, insa pentru pomicultori lapovita va insemna compromiterea recoltei din 2012, avand in vedere ca pomii sunt in stadiul de inmugurit sau dezmugurit iar saburoasele timpurii sunt inflorite si in stadiul de cresterea a frunzelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Impotriva inghetului in livezi
In acest sens, doresc sa le fac cunoscut specialistilor din productie ca au aparut echipamente performante anti-inghet, statice sau mobile, care functioneaza pe baza de combustibil gazos sau lichid.
Acestea se amplaseaza in livezi si sunt pornite in situatii de acest gen, la emiterea avertizarilor de vreme rea.
Un astfel de producator de firma italiana Tanesini, care distribuie atat echipamente anti-inghet fixe cat si portabile.
Exista multe variante constructive, dar pentru tara noastra cele mai rentabile consider ca sunt cele care functioneaza pe gaz (butelii) si ventilatorul este controlat de priza de putere a tractorului.
Echipamentul functioneaza optim atunci cand trece prin acelasi loc de cel putin doua ori, adica tractorul trebuie sa parcurga un traseu astfel stabilit incat fiecare pom din livada sa fie vizitat cel putin o data la 10 minute.
Protectia fata de inghet se manifesta atat prin cresterea ocazionala a temperaturii aerului la nivelul florilor (suflu de aer cald) cat si prin miscarea florilor, care impiedica inghetul si depunerea fulgilor de zapada.
Producatorii acestor echipamente intocmesc inclusiv circuite ideale pentru fiecare livada in parte, astfel incat pagubele produse de inghet sa fie minime.
In continuare va prezint cateva variante ale acestor echipamente, ideale pentru livezile din Romania.
Echipament mobil anti-inghet pentru livezi (pana la 8 hectare)
Echipament static pentru livezi
Nu in ultimul rand, va mai spun ca estimarea costului la hectar pentru un astfel de echipament este de 2.000 de euro cel mobil si pana la 5.000 euro la hectar cel fix.
Solutie anti-inghet pentru gospodarie
Pentru gospodarii, acolo unde nu se pune problema unei astfel de investitii, exista o solutie mai practica si mult mai ieftina: folia microporoasa anti-inghet. Aceasta costa in jur de 50 de bani metrul patrat si este folosita pentru "invelirea" pomilor infloriti si protejarea lor de efectele ninsorilor si inghetului. Aceasta folie se poate folosi cu succes si pentru protejarea culturilor legumicole.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura