Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ZOOTEHNIE: din 2010, fermierii raman fara subventii pentru laptele de calitate
Prezenti la Conferinta Internationala în Industria Laptelui, Interlacta, Liviu Harbuz, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dacian Ciolos, fostul ministru al agriculturii, au facut mai multe comentarii pe marginea scaderii consumului de lapte, scaderii pretului materiei prime si a eliminarii subventiilor incepand de anul viitor.
„Sanse pentru a procesa lapte conform în 2010 au fost foarte mari în urma cu trei luni, când împreuna cu domnul ministru Sârbu am fost la Bruxelles, unde am negociat prelungirea si pentru anul 2010 a perioadei de tranzitie pentru laptele crud. Aceasta, in vederea alinierii la cerintele europene, dar si pentru o serie de unitati de procesare a laptelui”, a declarat, citat de Gardianul, Liviu Harbuz, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
„Dar, din pacate, când doamna comisar european pentru sanatate Androulla Vassiliou ne-a vizitat, într-o discutie pe care am avut-o la minister, si-a schimbat putin discursul si ne-a spus ca probabil... vom încerca... dar vom lua o decizie undeva în lunile iulie-august ale acestui an, dupa ce vor primi din partea autoritatilor române datele necesare pentru o astfel de evaluare. Din acest motiv, nu putem sti la momentul actual daca vom obtine sau nu derogare pentru prelungirea cu un an a perioadei de tranzitie”, a mai spus Harbuz.
„Importanta mentinerii unor forme de sprijin ca subventia pe cap de animal este una cruciala, mai ales începând cu anul viitor, pentru faptul ca subventia pentru laptele de calitate nu va mai exista. Ma îndoiesc ca pâna la sfârsitul acestui an vom ajunge nu la 100% din cât avem cota, dar macar la 80% lapte conform produs in Romania”, a declarat si Dacian Ciolos, fostul ministru al agriculturii, la Interlacta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Ne confruntam acum cu o dubla presiune. Pe de o parte, este vorba de o scadere a consumului de produse lactate si, pe de alta parte, sunt state membre care se plâng de o scadere a pretului laptelui. Sunt tari ca Germania si Franta, care deja pun problema eliminarii cotelor. Oricum, pentru ca sunt mai multe elemente care risca sa dezechilibreze piata, înca de anul acesta ar trebui gândit un mecanism care sa vina în compensare la subventia pe litrul de lapte de calitate. Singura modalitate pe care o vad în momentul de fata este un program de facilitati pentru investitiile care sunt facute pentru cresterea calitatii laptelui”, a mai spus Dacian Ciolos. Faptul ca pretul laptelui materie prima a scazut chiar si pâna la 15 centi/litru in Europa este doar un efect al crizei din aceasta industrie.
alte informatii despre subventii in zootehnie
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News