Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR anunta ca a platit peste 4 miliarde de euro fermierilor romani

afir-anunta-ca-a-platit-peste-4-miliarde-de-euro-fermierilor-romani

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca a platit peste 4 miliarde de euro in doar doi ani catre fermierii romani si ca rata de absorbtie depaseste 53%.


"Prin toate masurile intreprinse, la nivelul Agentiei a fost atinsa tinta propusa pentru perioada 2017 - 2019. Fata de perioada anterioara, AFIR a inregistrat o dublare a numarului de proiecte depuse si o triplare a proiectelor contractate. De asemenea, absorbtia efectiva a fondurilor a crescut de la aproximativ 10% la sfarsitul anului 2016, la aproximativ 53% in prezent", a declarat Adrian Chesnoiu.
 
In perioada ianuarie 2017 - octombrie 2019, AFIR a primit 42.304 cereri de finantare in valoare de aproximativ 6,05 miliarde de euro, din care a selectat 31.218 proiecte in valoare de peste 3,9 miliarde de euro. In aceeasi perioada, AFIR a incheiat 30.759 de contracte de finantare in valoare de 3,6 miliarde de euro si a efectuat plati de 4 miliarde de euro catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice din mediul rural.
 
Reprezentatii AFIR sustin ca au reusit implicarea unor institutii cu responsabilitati directe, cat si a celorlalte autoritati ale statului de a caror activitate depinde bunul mers al proiectelor finantate din fonduri europene. In acest sens, Agentia a initiat o serie de solutii pentru simplificarea procesului de obtinere a finantarilor, prin care a mutat povara administrativa de la beneficiar la Agentie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Astfel, AFIR a implementat mai multe facilitati, printre care: accesul gratuit la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman (Rocris), accesul gratuit la sistemul electronic al ANAF (Patrinven), integrarea sistemului informatic al AFIR cu sistemul informatic al ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara) care permite expertilor AFIR sa verifice direct informatiile cadastrale fara a le mai cere de la beneficiari sau solicitanti.
 
Totodata, a existat o permanenta preocupare pentru modernizarea sistemului informatic, un obiectiv atins prin digitizarea fluxului de implementare a proiectelor de investitii, de la depunerea cererii de finantare, pana la plata efectiva.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016