Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca a platit peste 4 miliarde de euro in doar doi ani catre fermierii romani si ca rata de absorbtie depaseste 53%.
"Prin toate masurile intreprinse, la nivelul Agentiei a fost atinsa tinta propusa pentru perioada 2017 - 2019. Fata de perioada anterioara, AFIR a inregistrat o dublare a numarului de proiecte depuse si o triplare a proiectelor contractate. De asemenea, absorbtia efectiva a fondurilor a crescut de la aproximativ 10% la sfarsitul anului 2016, la aproximativ 53% in prezent", a declarat Adrian Chesnoiu.
In perioada ianuarie 2017 - octombrie 2019, AFIR a primit 42.304 cereri de finantare in valoare de aproximativ 6,05 miliarde de euro, din care a selectat 31.218 proiecte in valoare de peste 3,9 miliarde de euro. In aceeasi perioada, AFIR a incheiat 30.759 de contracte de finantare in valoare de 3,6 miliarde de euro si a efectuat plati de 4 miliarde de euro catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice din mediul rural.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Reprezentatii AFIR sustin ca au reusit implicarea unor institutii cu responsabilitati directe, cat si a celorlalte autoritati ale statului de a caror activitate depinde bunul mers al proiectelor finantate din fonduri europene. In acest sens, Agentia a initiat o serie de solutii pentru simplificarea procesului de obtinere a finantarilor, prin care a mutat povara administrativa de la beneficiar la Agentie.
Astfel, AFIR a implementat mai multe facilitati, printre care: accesul gratuit la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman (Rocris), accesul gratuit la sistemul electronic al ANAF (Patrinven), integrarea sistemului informatic al AFIR cu sistemul informatic al ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara) care permite expertilor AFIR sa verifice direct informatiile cadastrale fara a le mai cere de la beneficiari sau solicitanti.
Totodata, a existat o permanenta preocupare pentru modernizarea sistemului informatic, un obiectiv atins prin digitizarea fluxului de implementare a proiectelor de investitii, de la depunerea cererii de finantare, pana la plata efectiva.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News