AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Publicat la data de 30 Oct. 2024 in:
Subventii Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine.
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023, etapa lunara 3, a interventiei DR-20, desfasurata in perioada 1-31 martie 2024, au fost selectate 13 proiecte. Acestea au o valoare publica totala de 13.693.017,15 euro.
Suma alocata acestei etape a interventiei DR-20 a fost de 14.587.218,32 euro, astfel dupa selectarea celor 13 proiecte a ramas disponibila suma de 894.201,17 euro.
Finantarile acordate in aceasta etapa s-au incadrat intre 102.074 de euro, cea mai mica, si 1.960.980 de euro, cea mai mare.
Componenta suine
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Interventiile in sectorul zootehnic, in special in componenta suina, sunt esentiale pentru dezvoltarea agriculturii si pentru asigurarea securitatii alimentare.
Porcul este o sursa majora de carne, foarte consumata la nivel mondial. Cresterea suinelor contribuie semnificativ la veniturile agricultorilor si la dezvoltarea comunitatilor rurale.
Investitiile se fac in infrastructura, tehnologii si biosecuritate. In acest fel, construirea si modernizarea fermelor de porci respecta standardele de bunastare animala. Investitiile in tehnologii moderne de crestere, hranire si inrgijire sporesc productivitatea, iar masurile pentru prevenirea bolilor ajuta la mentinirea sanatatii efectivelor.
In ceea ce priveste sustenabilitatea, autoritatile implemneteaza practici sustenabile in cresterea porcului precum hranirea cu furaje organice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Aici se adauga si utilizarea dejectiilor animaliere pentru producerea de biogaz sau ingrasaminte organice.
Accesarea fondurilor europene sau nationale au drept scop modernizarea fermelor si imbunatatirea tehnologiilor. Colaborarea cu institutii de cercetare si organizatii internationale ajuta la expertiza si resurse.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>