Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine.
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023, etapa lunara 3, a interventiei DR-20, desfasurata in perioada 1-31 martie 2024, au fost selectate 13 proiecte. Acestea au o valoare publica totala de 13.693.017,15 euro.
Suma alocata acestei etape a interventiei DR-20 a fost de 14.587.218,32 euro, astfel dupa selectarea celor 13 proiecte a ramas disponibila suma de 894.201,17 euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Finantarile acordate in aceasta etapa s-au incadrat intre 102.074 de euro, cea mai mica, si 1.960.980 de euro, cea mai mare.
Componenta suine
Interventiile in sectorul zootehnic, in special in componenta suina, sunt esentiale pentru dezvoltarea agriculturii si pentru asigurarea securitatii alimentare.
Porcul este o sursa majora de carne, foarte consumata la nivel mondial. Cresterea suinelor contribuie semnificativ la veniturile agricultorilor si la dezvoltarea comunitatilor rurale.
Investitiile se fac in infrastructura, tehnologii si biosecuritate. In acest fel, construirea si modernizarea fermelor de porci respecta standardele de bunastare animala. Investitiile in tehnologii moderne de crestere, hranire si inrgijire sporesc productivitatea, iar masurile pentru prevenirea bolilor ajuta la mentinirea sanatatii efectivelor.
In ceea ce priveste sustenabilitatea, autoritatile implemneteaza practici sustenabile in cresterea porcului precum hranirea cu furaje organice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Aici se adauga si utilizarea dejectiilor animaliere pentru producerea de biogaz sau ingrasaminte organice.
Accesarea fondurilor europene sau nationale au drept scop modernizarea fermelor si imbunatatirea tehnologiilor. Colaborarea cu institutii de cercetare si organizatii internationale ajuta la expertiza si resurse.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News