Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Fonduri europene pentru achizitia de utilaje

afir-fonduri-europene-pentru-achizitia-de-utilaje

MADR a anuntat lansarea unei sesiuni de depunere a proiectelor pentru achizitia de utilaje pe submasura 4.1 din vechiul PNDR.


Cu toate ca fermierii asteptau lansarea liniilor de finantare din noua programare financiara, MADR mai are la dispozitie bani din perioada 2014-2022. In acest sens, peste 200 de milioane de euro vor fi fonduri alocate fermierilor pentru achizitia de utilaje.
 
"MADR a venit cu un calendar care pe mine m-a surprins si ma bucura, insa vad ca nu se vorbeste deloc despre aceasta situatie. Este un calendar estimativ pentru lansarea sesiunilor de depunere de proiecte din cadrul PNDR 2014-2022, pentru submasura 4.1, investitii in exploatatiile agricole, pachetul 4.1.1, achizitii simple de utilaje agricole. Lansarea este estimata in martie-aprilie, cu un buget foarte important: 203 milioane de euro.
 
Este vechea masura 4.1 de achizitii simple in cultura mare, unde banuiesc ca nu s-au semnat contractele de finantare in perioada de tranzitie. Este foarte important, noi nu am stiut de existenta acestor fonduri, pentru mine a fost o surpriza si cred ca cei din cultura mare trebuie sa se pregateasca extrem de repede", a  precizat consultantul Cosmin Maglas pentru AgroTV.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In prezent, nu se cunoaste suma exacta pe care o vor putea obtine fermierii prin aceasta linie de finantare. In conditiile in care se pastreaza regulile din vechiul ghid de finantare, sprijinul din fonduri europene ar putea ajunge la 350.000 euro/ferma, respectiv 400.000 de euro/ferma, in functie de dimensiunea exploatatiei. Rata sprijinului va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016