Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA: A scazut suprafata totala pentru care fermierii au solicitat subventii
Suprafata solicitata la plata este de 9,53 de milioane de hectare, fata de 9,8 milioane de hectare, suprafata pentru care s-au solicitat plati anul trecut.
Diferenta de suprafata este pusa de Daniel Constantin pe seama schimbarilor legislative. „Notiunea de fermier activ este una dintre modificarile care i-a exclus pe unii de pe lista subventiilor. Apoi, in zona de piscicultura, din cate mi-a comunicat APIA, s-ar fi renuntat la anumite suprafete de teren” este de parere acesta.
Termenul limita, fara penalitati, al campaniei de depunere a cererii unice a fost 15 iunie. Mihai Putintei, seful APIA, a declarat, imediat dupa incheierea sesiunii fara penalitati, ca au fost depuse la nivel national 929.255 cereri de plata, pentru o suprafaţa de 9,35 milioane hectare si 55.225 cereri, prin care se solicita sprijin financiar exclusiv pentru sectorul zootehnic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Vineri, 10 iulie, s-a incheiat si perioada de gratie de 25 de zile, acordata de Comisia Europeana, cu conditia penalizarii fermierilor intarziati cu 1% din subventiile care li se cuvin.
Cuantumul platii pe suprafata, pentru anul 2015 este estimat de Mihai Putintei, seful APIA, dupa cum urmeaza: 79 de euro SAPS + 30 euro plata pentru inverzire+ 45 de euro (platita pentru primele 30 ha) plata redistributiva+plata pentru tinerii fermieri (pe care o vor incasa doar fermierii cu varsta sub 40 de ani).
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora