Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: A scazut suprafata totala pentru care fermierii au solicitat subventii

apia-a-scazut-suprafata-totala-pentru-care-fermierii-au-solicitat-subventii

Suprafata solicitata la plata este de 9,53 de milioane de hectare, fata de 9,8 milioane de hectare, suprafata pentru care s-au solicitat plati anul trecut.


Conform datelor trsansmise de APIA, 942.000 de fermieri au reusit sa completeze cererea unica pentru o suprafata solicitata la plata de 9,53 de milioane de hectare, mai mica prin comparatie cu anul trecut cand APIA a inregistrat la plata 9,8 milioane de hectare, adica  un procent de 96% din suprafata de teren pentru care s-au cerut subventii
 
Diferenta de suprafata este pusa de Daniel Constantin pe seama schimbarilor legislative. „Notiunea de fermier activ este una dintre modificarile care i-a exclus pe unii de pe lista subventiilor. Apoi, in zona de piscicultura, din cate mi-a comunicat APIA, s-ar fi renuntat la anumite suprafete de teren” este de parere acesta.
 
Termenul limita, fara penalitati, al campaniei de depunere a cererii unice a fost 15 iunie. Mihai Putintei, seful APIA, a declarat, imediat dupa incheierea sesiunii fara penalitati, ca au fost depuse la nivel national 929.255 cereri de plata, pentru o suprafaţa de 9,35 milioane hectare si  55.225 cereri, prin care se solicita sprijin financiar exclusiv pentru sectorul zootehnic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vineri, 10 iulie, s-a incheiat si perioada de gratie de 25 de zile, acordata de Comisia Europeana, cu conditia penalizarii fermierilor intarziati cu 1% din subventiile care li se cuvin.
 
Cuantumul platii pe suprafata,  pentru anul 2015 este estimat de Mihai Putintei, seful APIA, dupa cum urmeaza: 79 de euro SAPS + 30 euro plata pentru inverzire+ 45 de euro (platita pentru primele 30 ha) plata redistributiva+plata pentru tinerii fermieri (pe care o vor incasa doar fermierii cu varsta sub 40 de ani).
 
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016