Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, fermieri: cine incendiaza terenurile agricole va pierde subventia!

atentie-fermieri-cine-incendiaza-terenurile-agricole-va-pierde-subventia

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anuntat ca vrea sa inaspreasca sanctiunile pentru fermierii care incendiaza terenurile agricole. Astfel, proprietarii de suprafete agricole care apeleaza la metoda incendierii pentru a-si curata terenurile si-ar putea pierde subventiile de stat.


Adrian Chesnoiu a spus ca incendierile terenurilor agricole sunt "vizibil din avion" in aceasta perioada si ca a discutat cu ministrul Mediului pe marginea unui plan de actiune pentru a combate acest fenomen.
 
"Se incalca legea si vreau sa va fac o marturisire: marti am revenit de la Bruxelles, de la Consiliul de Ministri, si, cand ne apropiam de Bucuresti, eram deasupra teritoriului national si vedeam foarte mult fum si nu intelegeam ce se intampla cu aceasta situatie. Am profitat de faptul ca era senin cerul, am aterizat la Bucuresti si chiar asta am discutat cu ministrul Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru ca aceia care au astfel de practici ataca biodiversitatea si incalca normele prevazute in GAEC-uri. (...)

 

Sanctiuni pentru agricultorii care isi incendiaza terenurile

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cei care se va dovedi ca si-au incendiat miristile in mod intentionat isi vor pierde subventia pentru anul de cerere respectiv, iar acum lucrez impreuna cu domnul ministru Tanczos Barna la modificarea legislatiei, in sensul inaspririi sanctiunilor care se acorda, pentru ca pana acum era de ajuns sa dea o declaratie fermierul ca a gasit suprafata de teren pe care o declara la APIA incendiata si sa faca dovada ca a depus o plangere catre organele de politie in acest sens, pentru a fi identificat faptuitorul", a anuntat ministrul Agriculturii.
 

Incendiile distrug solul, avertizeaza ministrul Agriculturii



Adrian Chesnoiu a subliniat ca fermierii care vor sa beneficieze de fonduri europene trebuie sa isi protejeze terenurile.
 
In plus, el i-a avertizat pe agricultorii care isi incendiaza terenurile ca distrug elementele nutritive din sol si pun în pericol viitoarele culturi.
 
„Vreau sa le spun tuturor celor fac astfel de practici ca nu fac altceva decat sa isi distruga solul, pentru ca incendierea suprafetei secatuieste solul de elemente nutritive pentru viitoarele culturi. In prima faza, au impresia ca au rezolvat problema pentru ca nu folosesc produse de eliminare a buruienilor, de erbicidat, dar in acelasi timp isi fac singuri rau, pentru ca pe de o parte pierd subventia, de cealalta parte isi creeaza probleme pentru viitoarele culturi”, a explicat ministrul.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016