Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conditii de eligibilitate necesare obtinerii de fonduri europene pentru fermele mici
In cazul dezvoltarii fermelor mici, principiul finantarii nerambursabile este transformarea structurala si deschiderea spre piata a fermelor mici cu potential de a deveni intreprinderi agricole viabile, precum si de a creste capacitatea de a identifica noi oportunitati de valorificare a productiei acestora.
Beneficiarii pot fi fermierii care detin in proprietate sau folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica (dimensiunea unei ferme mici este cuprinsa intre 4.000 – 11.999 SO – valoarea productiei standard).
Solicitantii (reprezentantii legali) eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta submasura trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii obligatorii:
– sa fie fermieri care au drept de proprietate si/ sau drept de folosinta pentru o exploatatie agricola care intra in categoria de ferma mica cu exceptia persoanelor fizice neautorizate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
– sa fie persoane juridice romane;
– sa actioneze in nume propriu;
– sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti la data depunerii Cererii de finantare;
– sa aiba studii minime de 8 ani clase;
– sa se incadreze intr-una din formele de organizare de mai jos la data depunerii cererii de finantare, indiferent de data infiintarii formei respective de organizare
– sa respecte incadrarea in categoria de microintreprinderi1 sau intreprinderi mici, indiferent de forma de organizare economica;
– sa nu creeze conditii pentru a obtine in mod necuvenit un avantaj, in sensul prevederilor art. 60 din Regulamentul (UE) nr. 1306/ 2013, cu modificarile si completarile ulterioare, in orice etapa de derulare a proiectului.
Exploatatia agricola trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii obligatorii:
– are o dimensiune economica cuprinsa intre 4.000 – 11.999 € S.O.
– este inregistrata ca microintreprindere/ intreprindere mica;
– este inregistrata de solicitant, in nume propriu sau sub forma de organizare eligibila pentru accesarea sprijinului cu cel putin 24 de luni inainte de solicitarea sprijinului prin intermediul submasurii 6.3, in Registrul Unic de Identificare3 – APIA si/ sau in Registrul National al Exploatatiilor2 – ANSVSA, precum si la Primarie in Registrul agricol.
Beneficiarii acestei submasuri, au obligatia de a mentine cel putin dimensiunea economica (S.O.) pentru care s-a acordat sprijinul (cu respectarea marjei de fluctuatie de diminuare de maxim 15% cu exceptia pepinierelor unde marja de fluctuatie de maximum 15% a dimensiunii economice poate fi mai mare si fara a scadea, in nicio situatie, sub pragul minim de 4.000 S.O. stabilit prin conditiile de eligibilitate), pentru perioada de derulare a proiectului.
Sprijinul nerambursabil este de 15.000 Euro si se acorda in doua transe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare. Sprijinul se va acorda pe o perioada de 3/ 5 ani, perioada de 5 ani aplicandu-se doar pentru sectorul pomicol.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora