Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii de eligibilitate pentru sprijinul voluntar cuplat in zootehnie

conditii-de-eligibilitate-pentru-sprijinul-voluntar-cuplat-in-zootehnie

Sprijinul voluntar cuplat in zootehnie se acorda pentru vaca de lapte, vaca de carne, bivol, oi, capre şi viermi de matase.


Conform spuselor lui Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, „la vaca de lapte, avem 300.000 de capete, iar la vaca de carne - 35.000, domeniu considerat in credtere. Sumele respective se vor imparti la numarul de animale eligibile şi aici e marea problema. Aceste sume vin suplimentar peste ajutoarele nationale tranzitorii. Toti fermierii vor primi ANT cu data de referinta 31 ianuarie 2013 pana in 2020, in sistem regresiv. Rezerva ramasa de anul trecut ne permite sa luam in acest an niste bani in plus. Sumele alocate se impart la cele 300.000 de vaci de lapte. Daca exista 300.000 de vaci de lapte, luam toata suma. Daca exista mai multe vaci, se imparte aceeasi suma la efective. Nu avem voie sa depasim 250 de euro la vaca de lapte, 300 de euro la vaca de carne sau 90 de euro la bivol. Nu avem voie sa dam niciun leu mai mult, chiar daca nu avem efectivele anuntate”.
 
La taurine, conditiile de eligibilitate sunt ca fermele sa aiba minim 10 vaci cu lapte si pana la 250 de vaci maxim.
Aceste vaci trebuie sa produca minim 4.000 de litri la o lactatie si sa aiba maxim 8 ani.
 
Fermierul trebuie sa efectueze controlul oficial al performantelor. „Daca, de exemplu, avem 10 vaci in grajd si numai doua sunt eligibile, adica au peste 4.000 de litri la o lactatie, pentru acele doua vaci luam sprijinul. Actul normativ pe care il avem acum privind inscrierea in COP si in Registrul Genealogic se refera doar la fermele care depasesc 20 de capete. Incepand cu 2016, APIA nu va mai cere obligatoriu inscrierea in Registrul Genealogic pentru a primi ANT, pentru ca apare sprijinul voluntar cuplat. Si atunci, se va pastra obligativitatea de a fi inscris in Registru si in COP doar pentru sprijinul voluntar cuplat. Termenul pentru depunerea cererilor pentru COP s-a prelungit deja pana pe 6 februarie“, a explicat Claudiu Franc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pana acum, persoanele fizice plateau 100% costurile COP. A aparut Legea 145 privind atestatul de producator si certificatul de comercializare, care trebuie eliberate de primarii. Consiliile judetene trebuie sa le tipareasca. Daca persoana fizica depune la dosar atestatul de producator si certificatul de comercializare, va fi decontat 70% din valoarea COP si 100% Registrul Genealogic.
 
Aceasta schema a functionat pana in 2014 doar pentru zona defavorizata. Dar nu se mai acorda subventii pentru zona defavorizata, se da la nivel national. Schema pe zona defavorizata dispare.
 
La vaca pentru carne, efectivul maxim de vaci este 250 de capete. Efectivul minim este 10 capete. Chiar daca ferma are 300 sau 500 de vaci, va primi banii doar pentru 250.
 
La efectivul matca de carne, varsta maxima pentru sprijin este 10 ani. Este obligatorie inscrierea in Registrul Genealogic. Ferma declarata de carne nu mai are voie sa vanda lapte. Intra la carne si Baltata, varietatile romanesti de carne si metisii lor. Sprijinul voluntar cuplat la vaca pentru carne este de 300 de euro in 2015, pana la 375 de euro in 2020.

Pentru efectivul matca se primeste sprijinul pana ce vacile implinesc 10 ani, inclusiv taurii. Pentru tineretul aflat la ingrasare, se acorda sprijinul doar o data in viata lor.

La bivoli, se acorda pentru fermele care au de la un exemplar la 100 de capete, dar sa fie cuprinsi in Registrul Genealogic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016