Data la care incep platile in avans si cele de dezvoltare rurala
Publicat la data de 14 Oct. 2020 in:
Subventii Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat data la care incep platile in avans si cele de dezvoltare rurala.
"In data de 16 octombrie, practic, maine noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii da startul platilor in avans atat pentru schemele de plati directe, cat si pentru masurile de dezvoltare rurala. Avem alocata suma de 1,94 miliarde de euro, asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare", a afirmat Adrian Oros, miercuri.
Intrebat de premier la ce curs de schimb sunt efectuate platile directe, Adrian Oros a raspuns: „Pentru platile directe, unde nivelul avansurilor va fi de 70%, platile se fac in lei la cursul de 4,87 pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie. Pentru masurile din PNDR pe care le implementam prin APIA, unde avansurile sunt pana la 85%, platile se fac in lei la cursul de 4,78 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 31 decembrie 2019. Noi pana in 5 decembrie platim toate avansurile, dupa care platim diferenta. Avansul fiind 70% la platile directe si 85% la fondul FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - n.r.)”.
El a precizat ca 91.600 de fermieri au avut culturile afectate de seceta din primavara si in total au fost afectate 1,21 milioane hectare dintre care peste 700.000 au fost culturi de porumb.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru pagubele produse de seceta la culturile din primavara, comisiile de constatare si evaluare a pagubelor au centralizat informatiile. Avem rapoartele de sinteza. Sunt afectate 1,21 milioane hectare din care peste 700.000 de hectare porumb. Sunt afectati 91.600 de fermieri. Identificam sume si solutii pentru ca acesti fermieri sa fie despagubiti. De asemenea, in aceasta perioada platim scheme de compensarea a pierderilor datorate evolutiei pandemiei. Si aici utilizam bani europeni 150 milioane de euro si 1,4 miliarde lei din bugetul national, astfel incat am acoperit toata paleta din agricultura si industria alimentara. Aceste proceduri se desfasoara in aceasta perioada si vor continua si in luna noiembrie", a completat Oros.
Suma alocata este de 1,94 miliarde de euro si va fi asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>