Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat data la care incep platile in avans si cele de dezvoltare rurala.
"In data de 16 octombrie, practic, maine noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii da startul platilor in avans atat pentru schemele de plati directe, cat si pentru masurile de dezvoltare rurala. Avem alocata suma de 1,94 miliarde de euro, asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare", a afirmat Adrian Oros, miercuri.
Intrebat de premier la ce curs de schimb sunt efectuate platile directe, Adrian Oros a raspuns: „Pentru platile directe, unde nivelul avansurilor va fi de 70%, platile se fac in lei la cursul de 4,87 pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie. Pentru masurile din PNDR pe care le implementam prin APIA, unde avansurile sunt pana la 85%, platile se fac in lei la cursul de 4,78 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 31 decembrie 2019. Noi pana in 5 decembrie platim toate avansurile, dupa care platim diferenta. Avansul fiind 70% la platile directe si 85% la fondul FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - n.r.)”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a precizat ca 91.600 de fermieri au avut culturile afectate de seceta din primavara si in total au fost afectate 1,21 milioane hectare dintre care peste 700.000 au fost culturi de porumb.
"Pentru pagubele produse de seceta la culturile din primavara, comisiile de constatare si evaluare a pagubelor au centralizat informatiile. Avem rapoartele de sinteza. Sunt afectate 1,21 milioane hectare din care peste 700.000 de hectare porumb. Sunt afectati 91.600 de fermieri. Identificam sume si solutii pentru ca acesti fermieri sa fie despagubiti. De asemenea, in aceasta perioada platim scheme de compensarea a pierderilor datorate evolutiei pandemiei. Si aici utilizam bani europeni 150 milioane de euro si 1,4 miliarde lei din bugetul national, astfel incat am acoperit toata paleta din agricultura si industria alimentara. Aceste proceduri se desfasoara in aceasta perioada si vor continua si in luna noiembrie", a completat Oros.
Suma alocata este de 1,94 miliarde de euro si va fi asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News