Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Data la care incep platile in avans si cele de dezvoltare rurala

data-la-care-incep-platile-in-avans-si-cele-de-dezvoltare-rurala

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat data la care incep platile in avans si cele de dezvoltare rurala.


"In data de 16 octombrie, practic, maine noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii da startul platilor in avans atat pentru schemele de plati directe, cat si pentru masurile de dezvoltare rurala. Avem alocata suma de 1,94 miliarde de euro, asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare", a afirmat Adrian Oros, miercuri. 
 
Intrebat de premier la ce curs de schimb sunt efectuate platile directe, Adrian Oros a raspuns: „Pentru platile directe, unde nivelul avansurilor va fi de 70%, platile se fac in lei la cursul de 4,87 pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie. Pentru masurile din PNDR pe care le implementam prin APIA, unde avansurile sunt pana la 85%, platile se fac in lei la cursul de 4,78 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 31 decembrie 2019. Noi pana in 5 decembrie platim toate avansurile, dupa care platim diferenta. Avansul fiind 70% la platile directe si 85% la fondul FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - n.r.)”.
 
El a precizat ca 91.600 de fermieri au avut culturile afectate de seceta din primavara si in total au fost afectate 1,21 milioane hectare dintre care peste 700.000 au fost culturi de porumb.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru pagubele produse de seceta la culturile din primavara, comisiile de constatare si evaluare a pagubelor au centralizat informatiile. Avem rapoartele de sinteza. Sunt afectate 1,21 milioane hectare din care peste 700.000 de hectare  porumb. Sunt afectati 91.600 de fermieri. Identificam  sume si solutii pentru ca acesti fermieri sa fie despagubiti. De asemenea, in aceasta perioada platim scheme de compensarea a pierderilor datorate evolutiei pandemiei. Si aici utilizam bani europeni 150 milioane de euro si 1,4 miliarde lei din bugetul national, astfel incat am acoperit toata paleta din agricultura si industria alimentara. Aceste proceduri se desfasoara in aceasta perioada si vor continua si in luna noiembrie", a completat Oros.
 
Suma alocata este de 1,94 miliarde de euro si va fi asigurata din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafata de 9,81 milioane hectare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016