Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii cer ca avansurile pentru subventiile pe suprafata sa fie platite pana pe 1 noiembrie

fermierii-cer-ca-avansurile-pentru-subventiile-pe-suprafata-sa-fie-platite-pana-pe-1-noiembrie

In replica, oficialii de la APIA si MADR spun ca fac tot ce e posibil, insa nu pot preciza o data exacta la care se va incepe efectuarea platilor.


Fermierii au inceput sa dea semne de nemultumire, in conditiile in care APIA intarzie sa inceapa plata avansurilor la subventiile pe suprafata, avansuri ce ar fi trebuit sa intre in conturile beneficiarilor incepand cu data de 16 octombrie.
 
O ancheta a DNA vizand doi fosti directori ai APIA, urmata de un control administrativ, au intarziat insa bunul mers al lucrurilor, astfel ca oficialii agentiei s-au vazut pusi in situatia de a nu putea incepe plata avansurilor la data stabilita, comunicand ca se asteapta finalizarea controlului administrativ.
 
De la momentul acelui anunt, fermierii nu au mai primit niciun semn, iar in aceste conditii au aparut primele reactii din randul lor, acestia manifestandu-si nemultumirea si ingrijorarea fata de intarzierea platilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, Dumitrul Andresoi, unul din liderii crescatorilor de ovine, spune ca avansurile trebuie platite pana la data de 1 noiembrie, in caz contrar, crescatorii de animale riscand sa fie nevoiti sa isi vanda animalele.
 
„A fost un an dificil. Cererile unice de plata s-au luat foarte greu la APIA, s-au depus undeva pana pe 20 iulie. Nu stim cand luam subventia. Noi speram ca Ministerul Agriculturii sa faca eforturi sa ne dea avansul pe suprafata pana cel tarziu la 1 noiembrie. Ar fi trebuit sa primim banii dupa 16 octombrie, dar noi cerem sa ni se dea banii pana la 1 noiembrie, adica sa fie facute platile. Nu suntem oameni care sa ne plangem, suntem ciobani, invatati cu greutatile, dar anul acesta parca ne-a pus capac. Anul trecut, boala limbii albastre ne-a zdruncinat serios, anul asta, seceta. Exportul spre Iordania este blocat tot din cauza bluetongue. Daca nici avansul pentru subventia pe suprafata nu se da, o sa fie foarte greu pentru fermieri. Deja foarte multi sunt disperati si vor sa-si vanda animalele”, a declarat acesta in cadrul unei emisiuni televizate.
 
Reprezentantii APIA spun in continuare ca nu pot preciza o data exacta la care se va incepe plata avansurilor, mentionand insa ca termenul limita este 30 noiembrie.
 
Cel putin, din punct de vedere al disponibilitatii fondurilor, nu sunt probleme, seful MADR anuntand ca cei 850 de milioane de euro necesari platii avansurilor pentru subventiile pe suprafata vor fi imprumutati de la Ministerul de Finante.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016