Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt documentele obligatorii?

finantare-de-70000-de-euro-pentru-tinerii-fermieri-care-sunt-documentele-obligatorii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale sustine ca va lansa o noua interventie pentru instalarea tinerilor fermieri la sfarsitul lunii viitoare. Pana la acest moment, nu s-a publicat ghidul provizoriu.


In aceste conditii, tinerii fermieri nu stiu inca toate conditiile exacte pe care trebuie sa le indeplineasca.
 
Realizatorul Ovidiu Ghinea a venit in ajutorul fermierilor. Acesta a discutat cu consultantii care se ocupa de elaborarea proiectelor pe fonduri europene. Acestia au explicat care sunt documentele pe care trebuie sa le aiba in vedere tinerii fermieri care vor sa obtina finantare.
 
"Fermierii ar trebui sa stie cam ce documente trebuie sa-si pregateasca pana la depunerea proiectului. Pana acum nu avem nici conditiile, nici ghidurile, dar eu cred ca documentele vechi vor ramane, in mare parte, obligatorii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Trebuie sa aiba documente de proprietate sau folosinta a terenurilor agricole. In acest sens, fermierii trebuie sa aiba in vedere declaratiile depuse la APIA ca si entitate juridica, sa aiba contractele de arendare pregatite. O sa aiba nevoie de un tabel centralizator cu contractele de arendare.

Contractele de vanzare-cumparare sunt necesare pentru cei care realizeaza investitii ce au nevoie de autorizatie de construire, dar pentru terenurile agricole este suficient doar dreptul de proprietate sau contractul de arendare. Este necesar contractul de comodat sau inchiriere pentru cei care au, de exemplu, stupi; este nevoie sa aiba macar un contract de inchiriere pentru unde vor amplasa stupii sau vatra stupinei. (…) Contractul de afectatiune, tot asa, intre PFA si persoana fizica.
 
De asemenea, in ceea ce priveste studiile in domeniu, obligatoriu trebuie sa aiba la dosar diploma; nu este suficienta adeverinta, trebuie sa aiba documentul ca a finalizat cursul in domeniul proiectului. Mai este necesar un extras din registrul exploatatiei, adeverinta de la medicul veterinar pentru cei care au animale, adeverinta de la ANZ pentru cei care au albine, copie dupa registrul agricol, copie dupa bilant pentru firmele care au deja minim un an de activitate, PFA-urile si II-urile trebuie sa aiba declaratiile depuse la finante.

Mai este nevoie de copie dupa reprezentantul legal si documentele societatii, actele de studii pentru minim opt clase, datele de identificare bancare. (…) In principiu, aceste documente vor fi obligatorii", a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AgroTV.
 
Tinerii fermieri pot obtine o finantare de 70.000 euro/ferma, rata de finanatare fiind de 100%. Banii sunt impartiti in doua transe: 75% la semnarea contractului de finanatare si 25% dupa implementarea planului de afaceri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016