Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garantii din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru fermierii care vor sa se imprumute la CEC

garantii-din-partea-fondului-national-de-garantare-a-creditelor-pentru-imm-uri-pentru-fermierii-care-vor-sa-se-imprumute-la-cec

De aceste garantii vor putea beneficia producatorii agricoli, beneficiari ai Schemei de Plata Unica pe Suprafata – Campania 2014, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la CEC Bank.


Printr-un comunicat de presa remis recent, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anunta ca a demarat garantarea creditelor accesate de beneficiarii APIA, mai precis cei ai Schemei de Plata Unica pe Suprafata - Campania 2014. In cazul in care doresc sa acceseze credite la CEC Bank pentru finantarea activitatilor curente, acestia pot accesa garantia FNGCIMM in vederea facilitarii obtinerii finantarilor destinate acoperirii necesarului de lichiditati.
 
Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli eligibili trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale.
 
De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte Fonduri de garantare pentru aceeasi finantare.
 
Garantia FNGCIMM poate acoperi pana la 80 la suta din valoarea creditului, fara a depasi 2,5 mililioane de euro per beneficiar si se acorda pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii prevazuti la art.6 din OUG 125/2006, aprobata cu modificarile si completarile ulterioare prin Legea 139/2007, cu respectarea criteriilor stabilite la art.7 din actul mentionat mai sus– Schema de plata unica pe suprafata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pentru a obtine garantia FNGCIMM, beneficiarul va depune mai intai la banca finantatoare documentatia de credit, dupa care banca va analiza documentatia de credit si va solicita fondului emiterea unei garantii, iar in etapa finala, fondul va analiza solicitarea si va acorda garantia, iar in baza garantiei Fondului, banca va semna contractul de credit cu beneficiarul.
 
Pentru garantia acordata se plateste anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare, in conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene si Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR.
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.
 
FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.
 
Garantia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/IMM si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016