Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Subventii

Este parerea exprimata de Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania.
In vara anului trecut, Romania se numara printre primele tari care trimiteau la Bruxelles forma oficiala a Programului National pentru Dezvoltare Rurala. La peste sase luni de la acel moment, tara noastra este inca pe lista de asteptare.
Aceasta, in timp ce alti fermieri din alte tari ale UE si-au depus deja proiectele pentru accesarea de fonduri europene, iar la noi inca nu se cunoaste data dela care se vor deschide masurile pe PNDR 2014-2020, fiind putin probabil ca acest moment sa mai aiba loc in februarie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Laurentiu Baciu, presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, se arata neincrezator privind accesul fermierilor romani la noile fonduri UE in aceasta primavara.
„Nu va asteptati sa se dea drumul noului PNDR in martie”, a spus Baciu, invitat in platoul unei emisiuni de agricultura
Presedintele LAPAR a afirmat ca pana in acest moment nu a fost elaborat un ghid al solicitantului de fonduri europene, necesar implementarii unui asemenea progam si ca multe dintre masurile din proiectul de PNDR sunt gresite, iar implementarea lor ar aduce doar probleme.
Baciu a povestit cum in Italia, o tara cu experienta in acest sector, au fost propuse 18 programe de acest fel, iar in Romania doar unul, si acela cu multe lipsuri.
In opinia sa, ar fi trebuit sa fie un PNDR pentru Maramures si un altul pentru Dobrogea, astfel incat sa fie luate in consideratie elementele specific fiecarei regiuni, pentru a obtine profit.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News