Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR intentioneaza sa acorde o subventie pentru colectarea laptelui

madr-intentioneaza-sa-acorde-o-subventie-pentru-colectarea-laptelui

Achim Irimescu a anuntat ca in prezent se cauta solutii pentru a face posibila efectuarea acestor plati care sa vina in sprijinul producatorilor, in conditiile in care pretul primit de acestia pe litrul de lapte estefoarte mic.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a vorbit zilele trecute despre situatia producatorilor de lapte, sustinand ca pretul laptelui in Romania, la raft, depaseste media europeana, in timp ce pretul primit de producatori este foarte mic, de aproximativ 60 de bani pe litru, astfel ca sunt necesare masuri de sprijin pentru producatori, inclusiv o subventie pentru colectare.
 
„Trebuie sa gasim o solutie, impreuna cu Comisia Europeana, sa putem acorda subventii pentru colectarea laptelui. Este o criza europeana pe piata laptelui, insa in Romania se simte mult mai puternic din cauza diferentei de competitivitate intre producatorii romani si cei din statele din vest. Pretul la raft este unul dintre cele mai mari din UE, dar laptele la fermier este foarte ieftin. In nordul tarii, producatorii sunt nemultumiti pentru ca au ajuns sa comercializeze laptele cu 60 de bani”, a explicat Achim Irimescu
 
Mai mult, el a atras atentia ca trebuie verificat modul in care este posibila comercializarea laptelui din Polonia pe piata romaneasca cu 19 eurocenti pe litru, avand in vedere ca exista suspiciuni ca producatorii de lapte din anumite state beneficiaza de mecanisme de sustinere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Vom verifica aceste aspecte, dar cert este ca asa arata cifrele. Producatorii romani vand laptele cu 60 de bani litrul si nu au cum sa supravietuiasca. Este usor de falimentat o ferma, dar mult mai greu sa repornesti o unitate de productie”, a subliniat ministrul.
 
Mai mult, Achim Irimescu spune ca producatorii din Romania nu pot concura de la egal la egal cu cei europeni din cauza lipsei infrastructurii de transport, dar si pentru ca producatorii europeni au in spate decenii de subventionare masiva, sunt mult mai bine organizati si, deci, mult mai eficienti.
 
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii spune ca, daca pretul scazut de la producator nu se reflecta in pretul de la raft, inseamna ca exista cerere. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.65 din 30 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016