Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR intentioneaza sa acorde o subventie pentru colectarea laptelui
Achim Irimescu a anuntat ca in prezent se cauta solutii pentru a face posibila efectuarea acestor plati care sa vina in sprijinul producatorilor, in conditiile in care pretul primit de acestia pe litrul de lapte estefoarte mic.
„Trebuie sa gasim o solutie, impreuna cu Comisia Europeana, sa putem acorda subventii pentru colectarea laptelui. Este o criza europeana pe piata laptelui, insa in Romania se simte mult mai puternic din cauza diferentei de competitivitate intre producatorii romani si cei din statele din vest. Pretul la raft este unul dintre cele mai mari din UE, dar laptele la fermier este foarte ieftin. In nordul tarii, producatorii sunt nemultumiti pentru ca au ajuns sa comercializeze laptele cu 60 de bani”, a explicat Achim Irimescu
Mai mult, el a atras atentia ca trebuie verificat modul in care este posibila comercializarea laptelui din Polonia pe piata romaneasca cu 19 eurocenti pe litru, avand in vedere ca exista suspiciuni ca producatorii de lapte din anumite state beneficiaza de mecanisme de sustinere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„Vom verifica aceste aspecte, dar cert este ca asa arata cifrele. Producatorii romani vand laptele cu 60 de bani litrul si nu au cum sa supravietuiasca. Este usor de falimentat o ferma, dar mult mai greu sa repornesti o unitate de productie”, a subliniat ministrul.
Mai mult, Achim Irimescu spune ca producatorii din Romania nu pot concura de la egal la egal cu cei europeni din cauza lipsei infrastructurii de transport, dar si pentru ca producatorii europeni au in spate decenii de subventionare masiva, sunt mult mai bine organizati si, deci, mult mai eficienti.
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii spune ca, daca pretul scazut de la producator nu se reflecta in pretul de la raft, inseamna ca exista cerere.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.65 din 30 voturiUltima ora
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
Idei de afaceri in agricultura