Micii fermieri au termen limita pentru subventia APIA
Publicat la data de 27 Iun. 2022 in:
Subventii Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prezinta o lista de obligatii pe care micii fermieri le au de indeplinit pentru a incasa subventia pe suprafata, in cuantum de 1.250 euro. Termenul limita pentru acestia este pe 15 iulie.
APIA a anuntat fermierii cu privire la beneficiarii inclusi in schema de ajutor. Agentia va notifica pe cei ce sunt exclusi din aceasta schema in cazul in care cuantumul platilor directe depaseste 1.250 de euro. De asemenea, fermierii pot ramane in schema de ajutor informand APIA in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii notificarii.
Fermierii ce decid sa se retraga din aceasta schema trebuie sa informeze agentia pana la data de 15 iulie, fara posibilitatea de a mai fi inclusi in schema pentru micii fermieri. De asemenea, cei ce au anuntat retragerea lor si fermierii care au fost exclusi din schema vor primi in continuare celelalte plati solicitate. Exceptie de la acest fapt face intrarea in schema simplificata pentru micii fermieri in anul curent prin mostenire.
Schema simplificata pentru micii fermieri
Pentru a beneficia de schema de 1.250 de euro prin mostenire, fermierii trebuie sa faca dovada preluarii schemei prin trasnfer de exploatatie. Mostenitorii pot accesa aceasta schema numai daca autorul mostenirii a aplicat pentru schema simplificata pentru micii fermieri in anul/anii anteriori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Art. 64 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr.1307/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza ca drepturile la plata detinute de fermierii care participa la schema pentru micii fermieri nu sunt transferabile decat in cazul mostenirii. Fermierii care, prin mostenire, primesc dreptul la plata de la un fermier care a participat la schema pentru micii fermieri sunt eligibili, daca indeplinesc cerintele pentru a beneficia de schema de plata de baza si daca mostenesc toate drepturile la plata detinute de fermierul de la care primeste suprafata", precizeaza APIA.
In acest an, cei care au dobandit prin mostenire suprafata, la depunerea cererii unice de plata trebuie sa prezinte si urmatoarele documente doveditoare:
– certificatul de deces al titularului decedat
– certificat de calitate de mostenitor sau certificat de mostenitor
– actul de identitate al mostenitorului
– declaratie notariala prin care este imputernicit doar unul dintre mostenitori sa primeasca sprijinul (in cazul in care exista mai multi mostenitori)
In acest an, fermierii inclusi prin mostenire se pot retrage din schema de ajutor pana pe data de 15 iulie, fara posibilitatea de a mai fi inclusi in aceasta schema de plata. Retragerea pana la data mentionata nu reprezinta sanctiune, potrivit prevederilor art. 97 alin (1) din Ordinul MADR nr. 45/2021, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul fermierilor care opteaza pentru Schema pentru micii fermieri (art. 61 din Regulamentul UE, nr. 1307/2013) si solicita Masurile 10, 11 sau 13, acestia au obligatia de a respecta ecoconditionalitatea pe intreaga suprafata a exploatatiei si cerintele masurilor respective. Daca nu sunt respectate aceste conditii, se pot aplica sanctiuni administrative, conform legislatiei in vigoare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>