Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii fermieri au termen limita pentru subventia APIA

micii-fermieri-au-termen-limita-pentru-subventia-apia

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prezinta o lista de obligatii pe care micii fermieri le au de indeplinit pentru a incasa subventia pe suprafata, in cuantum de 1.250 euro. Termenul limita pentru acestia este pe 15 iulie.


APIA a anuntat fermierii cu privire la beneficiarii inclusi in schema de ajutor. Agentia va notifica pe cei ce sunt exclusi din aceasta schema in cazul in care cuantumul platilor directe depaseste 1.250 de euro. De asemenea, fermierii pot ramane in schema de ajutor informand APIA in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii notificarii.
 
Fermierii ce decid sa se retraga din aceasta schema trebuie sa informeze agentia pana la data de 15 iulie, fara posibilitatea de a mai fi inclusi in schema pentru micii fermieri. De asemenea, cei ce au anuntat retragerea lor si fermierii care au fost exclusi din schema vor primi in continuare celelalte plati solicitate. Exceptie de la acest fapt face intrarea in schema simplificata pentru micii fermieri in anul curent prin mostenire.
 

Schema simplificata pentru micii fermieri

Pentru a beneficia de schema de 1.250 de euro prin mostenire, fermierii trebuie sa faca dovada preluarii schemei prin trasnfer de exploatatie. Mostenitorii pot accesa aceasta schema numai daca autorul mostenirii a aplicat pentru schema simplificata pentru micii fermieri in anul/anii anteriori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Art. 64 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr.1307/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza ca drepturile la plata detinute de fermierii care participa la schema pentru micii fermieri nu sunt transferabile decat in cazul mostenirii. Fermierii care, prin mostenire, primesc dreptul la plata de la un fermier care a participat la schema pentru micii fermieri sunt eligibili, daca indeplinesc cerintele pentru a beneficia de schema de plata de baza si daca mostenesc toate drepturile la plata detinute de fermierul de la care primeste suprafata", precizeaza APIA.
 
In acest an, cei care au dobandit prin mostenire suprafata, la depunerea cererii unice de plata trebuie sa prezinte si urmatoarele documente doveditoare:
 
– certificatul de deces al titularului decedat
 
– certificat de calitate de mostenitor sau certificat de mostenitor
 
– actul de identitate al mostenitorului
 
– declaratie notariala prin care este imputernicit doar unul dintre mostenitori sa primeasca sprijinul (in cazul in care exista mai multi mostenitori)
 
In acest an, fermierii inclusi prin mostenire se pot retrage din schema de ajutor pana pe data de 15 iulie, fara posibilitatea de a mai fi inclusi in aceasta schema de plata. Retragerea pana la data mentionata nu reprezinta sanctiune, potrivit prevederilor art. 97 alin (1) din Ordinul MADR nr. 45/2021, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
In cazul fermierilor care opteaza pentru Schema pentru micii fermieri (art. 61 din Regulamentul UE, nr. 1307/2013) si solicita Masurile 10, 11 sau 13, acestia au obligatia de a respecta ecoconditionalitatea pe intreaga suprafata a exploatatiei si cerintele masurilor respective. Daca nu sunt respectate aceste conditii, se pot aplica sanctiuni administrative, conform legislatiei in vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016