Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: APIA va plati subventiile pe suprafata in februarie 2016

ministrul-agriculturii-apia-va-plati-subventiile-pe-suprafata-in-februarie-2016

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, anunta ca APIA va incepe in februarie 2016 plata integrala a subventiilor la hectar. Acesta considera ca procedurile pe noul modul informatic trebuie refacute de la zero.


APIA lucreaza cu un sistem informatic instalat de compania Siveco, in consortiu cu Teamnet. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a anuntat ca APIA va plati in februarie 2016 subventiile europene la hectar, iar acest lucru se datoreaza faptului ca procedurile pe noul modul informatic trebuie refacute de la zero.

Compania IT precizeaza ca sistemul informatic care controleaza distributia subventiilor (IACS - Integrated Administration and Control System) este compus din multe module, fiecare foarte complex, operate de mii de functionari din toata tara. Fiecare cerere de subventii trece în mod obligatoriu printr-un flux de lucru asigurat de sistemul informatic, dar controlat de functionarii APIA.

APIA a semnat contractul abia pe 10 noiembrie, iar in data de 17 noiembrie 2015 a aprobat specificatiile tehnice, in conditiile in care pe 30 noiembrie trebuiau procesate toate cererile.

"Pentru a parcurge toate etapele de analiza, dezvoltare, testare și operare aferente doar modulului de plati in avans sunt necesare, în mod normal, minimum 3 luni", precizeaza dezvoltatorul IT.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In acest sens, aproximativ 100.000 de fermieri nu au primit subventiile pe suprafata pe fondul realizarii tarzii a softului pentru procesarea cererilor.

Deci, pentru plata unor avansuri la subventii europene de circa 200 de milioane de lei catre 600.000 de fermieri, modulul electronic in cauza a costat APIA 6 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro).

Subventii 2015: Unde s-au platit deja banii? Unde NU s-au platit? Lista intocmita de cititorii nostri>>

Totodata, se doreste ca pana la finele anului sa se plateasca o parte din subventiile pe agromediu.

"Sper sa reusim sa achitam ceva din platile pe agromediu pana la sfarsitul anului pentru ca ne-am concentrat pe platile SAPSR si nu am reusit sa facem platile la agromediu. Din discutiile avute cu cei de la APIA si cu cei de la soft vom avea 20.000 de solicitari platite pe agromediu, cu circa 19 - 20 milioane de euro, nu cu 70 de milioane de euro cum am sperat. Pe SAPS, avand in vedere procedurile si noul modul de plata care trebui reluat de la zero, garantiile date de cei de la APIA arata ca nu vor incepe mai devreme de februarie", a declarat Achim Irimescu.

Foto: pixabay.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016