Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua lege: Subventii de la stat de 100.000 euro/ferma

o-noua-lege-subventii-de-la-stat-de-100000-euroferma

O noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial. Schema presupune acordarea sprijinului de la bugetul de stat sub forma de grant, pe o perioada de trei ani.


Legea aduce subventii in valoare de 100.000 euro pentru persoanele juridice si persoanele fizice inregistrate fiscal, dar si 300.000 euro pe an in cazul cooperativelor.
 
Legea nr. 170/2023 cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producatorii agricoli de legume-fructe si cartofi a fost publicata in Monitorul Oficial.
 
Aceasta instituie o schema de ajutor de stat cu caracter temporar pentru a sustine activitatile de sortare, ambalare, etichetare si transport pentru producatorii de legume/fructe si cartofi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, schema se va aplica dupa autorizarea de catre Comisia Europeana a ajutorului de stat.
 
In ceea ce priveste schema de ajutor, aceasta se acorda fermierilor care sunt organizati ca persoane juridice, persoane fizice inscrise in registrul agricol si inregistrate fiscal conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 sau grup/organizatie de producatori.
 
Solicitantii ajutorului trebuie sa detina si sa exploateze suprafete cultivate cu legume, cartofi, fructe, plantatii de pomi fructiferi, plantatii de arbusti si/sau semiarbusti fructiferi, plantatii cu struguri de masa destinati consumului uman si sa comercializeze legume, cartofi si/sau fructe.
 
Suprafata minima destinata cultivarii in spatiile protejate trebuie sa fie de 500 mp. In plus, beneficiarii trebuie sa faca dovada prin documente justificative pentru activitatile de sortare, ambalare, etichetare si transport. Valoarea productiei comercializate anual pentru care se solicita ajutorul trebuie sa fie de minimum 1.000 de euro.
 
O alta conditie pe care beneficiarii trebuie sa o indeplineasca este ca la data accesarii ajutorului de stat ferma sa nu se afle in lichidare sau faliment. Sprijinul se acorda pe o perioada de 3 ani pentru productia autohtona si o singura data pe an.
 
In ceea ce priveste valoarea ajutorului de stat, acesta reprezinta 20% din valoarea productiei comercializate si nu poate depasi 100.000 euro in cazul persoanelor juridice si persoanelor fizice inregistrate fiscal. In cazul cooperativelor agricole infiintate si grupurilor/organizatiilor de producatori nu se poate depasi suma de 300.000 euro.
 
La acest moment, fermierii nu pot depune cereri. MADR trebuie sa notifice schema la CE, iar in urma autorizarii se vor initia normele metodologice. Cererile de plata ale producatorilor vor fi depuse la entitatile subordonate stabilite de minister, Directiile Agricole sau Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
"In situatia in care decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat contine prevederi noi sau diferite fata de schema notificata, prevederile schemei se completeaza si/sau se modifica in mod corespunzator", se mai arata in lege.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016