Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL. A crescut ajutorul de minimis pentru comercializarea lanii

oficial-a-crescut-ajutorul-de-minimis-pentru-comercializarea-lanii

Guvernul a adoptat o Hotarare prin care se modifica HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".


In sedinta de guvern a fost aprobata o Hotarare care modifica si completeaza HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine  pentru comercializarea lanii”.
 
Prin prezentul act normativ se reglementeaza valoarea sprijinului financiar acordat crescatorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, aceasta crescand  de la 1 leu pana la maximum 2 lei/kg lana comercializata.
 
Acordarea schemei de minimis vizeaza mentinerea activitatii de crestere a ovinelor, stabilizarea veniturilor si evitarea depopularii satelor si conduce la diversificarea productiilor obtinute in acest sector, prin valorificarea lanii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, respectiv 30.000 mii lei, prevazute de prezenta hotarare, se asigura din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie, cu incadrarea in bugetul aprobat Directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti pe anul 2019.  
 
Promisiunea a fost facuta in timpul unei emisiune televizat de Liviu Dragnea, fostul sef al PSD, inainte de a fi condamnat definitiv la inchisoare.
 
"Sambata aceasta am petrecut-o alaturi de oierii din Poiana Sibiului. (...) M-am bucurat enorm sa vad ca tinerii isi doresc sa preia de la parinti aceasta munca cu toate sacrificiile pe care le implica. Si in ciuda tuturor greutatilor sunt determinati sa mearga inainte. Alaturi de Petre Daea, le-am ascultat problemele si am pus pe hartie un program pe termen scurt si mediu in asa fel incat oieritul in Romania sa revina la ce era odata. Am facut o serie de pasi importanti cu programul pentru lana, cu infiintarea Casei de Comert si subventiile acordate.
 
A venit insa momentul sa trecem la nivelul urmator. Asa ca ne-am propus ca in perioada urmatoare sa mai aducem modificari in privinta legislatiei pentru zilieri, pentru a incuraja forta de munca, sa acordam o subventie pentru mielute pentru cresterea efectivelor si acordarea unei subventii de 2 lei pe kilogramul de lana, dar si infiintarea mai multor spalatorii de lana", spunea Dragnea in luna mai.
 
HOTARARE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii"
 
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
 
Articol unic. Hotararea Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 568 din 17 iulie 2017, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Dupa articolul 3 se introduce un nou articol, art.31, cu urmatorul cuprins:
„Art. 31. Prin exceptie de la prevederile lit.b) a art.3, pentru anul 2019, perioada de cerere este perioada cuprinsa intre data de 1 martie – 30 septembrie 2019, inclusiv.”
 
2. Litera b) a articolului 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„b) sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului catre un centru de colectare a lanii sau o unitate de procesare a lanii, direct sau printr-un intermediar, care are incheiat un contract de livrare lana cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii;”
 
3. Alineatul (5) al articolului 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(5) Directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, pe a caror raza teritoriala se afla exploatatia verifica sumele primite anterior de beneficiarii prevazuti la art. 4 alin. (2) in baza Hotararii Guvernului nr. 638/2016 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate", cu modificarile ulterioare, Hotararii Guvernului nr. 723/2016 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne", cu modificarile ulterioare, Hotararii Guvernului nr. 852/2016 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine", precum si orice alte sume acordate prin scheme de ajutor de minimis, in perioada 2017 -2019, si a celor declarate de solicitant in cerere, in vederea calcularii sumelor ramase si potential a fi primite prin prezenta schema de ajutor de minimis.”
 
4. Dupa articolul 9 se introduce un nou articol, art.92, cu urmatorul cuprins:
„Art. 92. Prin exceptie de la termenul prevazut la art.9 alin.(1), pentru anul 2019, beneficiarii prevazuti la art. 4 alin.(2) depun, pana la data de 28 februarie 2019, inclusiv, cererea de inscriere in programul prin care solicita inregistrarea in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a crescatorilor de ovine si caprine pentru comercializarea lanii.”
 
5. La articolul 10, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alin.(21) si (22) , cu urmatorul cuprins:
„(21) Prin exceptie de la prevederile alin.(2), pentru anul 2019, pentru obtinerea sprijinului prevazut la art. 6 alin. (2), pana la data de 1 noiembrie 2019 inclusiv, solicitantii inregistrati in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii si verificati potrivit prevederilor alin. (1) au obligatia sa depuna la directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti documente justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinute.
(22) Pentru acordarea sprijinului, documentele justificative prevazute la alin.(21) trebuie sa ateste ca lana a fost comercializata cel putin la nivelul valorii sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis, prevazuta la art. 6 alin. (2).”
 
6. La articolul 10, dupa alineatul (3) se intorduce un nou alineat, alin.(4), cu urmatorul cuprins:
„(4) Prin exceptie de la prevederile alin.(3), pentru anul 2019, documentele justificative prevazute la alin.(21) sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care sa rezulte cantitatea de lana comercializata, direct sau prin intermediar. In cazul intermediarului, acesta trece pe fila/filele din carnetul de comercializare al crescatorului de ovine, numarul contractului incheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii.”
 
7. Dupa articolul 12, se introduce un nou articol, art.121, cu urmatorul cuprins:
„Art. 12 1. Prin exceptie de la prevederile art.12, pentru anul 2019, directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti intocmesc, pana in data de 10 noiembrie 2019, situatia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, conform modelului prevazut in anexa nr. 4, pe care o transmit Directiei generale buget-finante si fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.”
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Urmareste-ne pe Google News
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Ultima ora

Idei de afaceri in agriculturaRentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016