Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Ungariei de sprijinire exclusiva a fermierilor maghiari din Romania se extinde in tot Ardealul

programul-ungariei-de-sprijinire-exclusiva-a-fermierilor-maghiari-din-romania-se-extinde-in-tot-ardealul

Ungaria va finanta toti fermierii maghiari din Ardeal pentru a cumpara pamant si pentru a-l exploata din punct de vedere agricol. Pana acum banii erau dati doar celor din judetele Covasna, Harghita si Mures.


Conform informatiilor publicate de G4Media, doar 8-10% dintre beneficiarii acestui program sunt romani. Publicatia arata ca accesarea acestor fonduri este "practic imposibila pentru cei care nu cunosc limba maghiara". Printre romanii care au obtinut bani de la statul ungar se numara si liderul PSD Mures, Vasile Gliga. 
 
Aflat la Arad, Péter Szijjártó considera un mare succes etapa a treia a programului de dezvoltare economica transilvaneana, in cadrul caruia au fost depuse 5291 de proiecte din Tinutul Secuiesc, fiind solicitate pentru dezvoltare, in total, 21,5 miliarde de forinti (64,5 milioane euro). "Tinand cont de succesul programului, am convenit cu Hunor Kelemen sa anuntam urmatoarea etapa a programului in noiembrie, pentru Partium. Pana atunci va fi finalizat conceptul de dezvoltare economica care va clarifica in ce domenii vor fi lansate apelurile de proiecte”, a declarat luni oficialul ungar.

Cei care primesc bani de la statul ungar pot cumpara terenuri agricole, iar prin acest program primesc toti forintii necesari pentru a-si intabula proprietatea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Partium se refera la teritorii din actualele judete Arad, Bihor, Caras-Severin, Maramures, Satu Mare, Salaj si Timis din Romania.
 
Proiectul este gestionat in Romania de Fundatia Pro Economica, finantata de guvernul Ungariei, potrivit prezentarii de pe site-ul propriu. Fundatia este condusa de Monika Kozma, candidat UDMR la alegerile pentru Senat in 2016, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc, si membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Mures.
 
Ministerul de Externe sustinea in august 2018 ca a atentionat Budapesta, dar pana acum nici o autoritate a statului roman nu a comunicat public pe acest subiect. 
 
Guvernul maghiar este tot mai implicat in Transilvania, alocand sume uriase pentru controlul presei de limba maghiara, pentru proiecte economice, culturale, sociale si religioase ale cetatenilor romani de etnie maghiara. Mai mult: in 2014, un oficial al Ambasadei Ungariei la Bucuresti dezvaluia un plan al guvernului Orban pentru cumpararea de terenuri agricole in Transilvania.
 
Tot G4Media arata ca Ungaria i-a multumit fostului sef al PSD, Liviu Dragnea, pentru sprijinirea proiectului. Agentia maghiara de presa MTI scria ca ”Levente Magyar, secretar de stat pentru relatiile cu parlamentul in cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior din Ungaria, a considerat important faptul ca guvernul roman a primit in mod pozitiv programul si manifesta in continuare o atitudine pozitiva. I-a multumit in mod special lui Liviu Dragnea, presedintele PSD spunand ca fara sprijinul acestuia proiectul nu ar fi ajuns in etapa actuala".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016