Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea TVA la alimente a venit mai devreme decat era asteptata

reducerea-tva-la-alimente-a-venit-mai-devreme-decat-era-asteptata

Guvernul a decis ca reducerea taxei de la 24 la 9 la suta pentru produsele alimentare sa fie operata din luna iunie si nu de la inceputul anului viitor, asa cum fusese stabilit anterior.


Incepand cu luna iunie taxa pe valoare adaugata va fi scazuta la 9 la suta pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturile nealcoolicesi la serviciile de alimentatie publica, potrivit deciziei luate in sedinta de marti a guvernului.
 
Conform premierului Victor Ponta care a facut anuntul oficial, „principalele argumente pentru reducerea anticipata a TVA au fost sustenabilitatea, costul anual fiind estimat la 5 miliarde lei, din care 3,3 miliarde lei au fost deja incasati suplimentar in primul trimestru, faptul ca este usor de administrat printr-o aplicarea generala la toate alimentele si bauturile nealcoolice, precum si la serviciile de alimentatie publica, reducerea evaziunii, cresterea competitiei, ponderea cheltuielilor cu alimente in veniturile populatiei, siguranta alimentara, locurile de munca fiscalizate in agricultura, industria agroalimentara si alimentatia publica”.
 
Imediat dupa anuntul facut de premier, au inceput sa apara si opiniile pro si contra acestei decizii, unul dintre cei care au exprimat astfel de opinii fiind si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intr-un comunicat de presa remis in aceasta privinta, ministrul arata ca „Masura reducerii TVA la 9% la alimente, coroborata si cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurential corect. Vom avea evaziune mult mai putina si preturi mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat”.
 
In acelasi document, Daniel constantin mai arata ca aceasta masura luata incepand din luna iunie va fi benefica in special pentru sectorul de lapte, avand in vedere ca de la 1 aprilie au fost eliminate cotele de lapte. Totodata, si sectorul de carne va avea de castigat, in opinia ministrului, masura atenuand efectele negative pe care le-a avut asupra acestui sector embargoul impus de Rusia.
 
Si reprezentantii Romalimenta considera aceasta masura benefica, aratand intr-un comunicat ca „reducerea TVA la alimente va duce la cresterea reala a consumului, cu efect pozitiv in nivelul de trai si in starea de sanatate a populatiei, la o concurenta echitabila pentru toti jucatorii de pe piata, la cresterea productiei interne agroalimentare si la scaderea preturilor in piata alba, paradoxal, sub cele din piata subterana”.
 
Acestia mai sunt de parere ca incasarile la bugetul de stat nu vor avea de suferit ci, din contra, materializarea efectelor masurii va duce la cresterea lor, cu posibilitatea realocarii spre sectoare vitale si, mai ales, a extinderii necesarei relaxari fiscale.
 
„Industria alimentara sustine argumentat utilitatea si urgenta reducerii nivelului TVA la alimente si garanteaza ca efectele benefice ale masurii vor fi resimtite in scurt timp, in numeroase planuri”, se mai arata in comunicatul Romalimenta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016