Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a deschis sesiunea de primire a cererilor de sprijin pentru servicii din domeniul forestier

s-a-deschis-sesiunea-de-primire-a-cererilor-de-sprijin-pentru-servicii-din-domeniul-forestier

APIA precizeaza ca intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat in baza schemei de ajutor de stat este de 100%, iar pentru suprafete mai mari de 500 de hectare se aplica degresivitatea sprijinului financiar, astfel ca nivelul platilor va fi ajustat.


Fermierii pot depune, incepand de vineri, cereri de de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor.
 
Conform anuntului de lansare publicat pe site-ul APIA, pentru acordarea sprijinului in cadrul schemei de ajutor de stat Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor - Sesiunea 2, solicitantul trebuie sa depuna online, in aplicatia electronica M15, o cerere de sprijin, ce se regaseste in Anexa 1 din Ghidul solicitantului.
 
Ulterior, solicitarea se tipareste, se semneaza si se depune impreuna cu documentele aferente, la CJ APIA sau Centrul Municipiului Bucuresti al APIA. In cazuri exceptionale, cererea de sprijin se poate depune doar pe suport de hartie impreuna cu documentele aferente.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acorda anual, ca suma fixa pe unitatea de suprafata (hectar), proprietarilor (inclusiv Unitatilor Administrativ Teritoriale) de paduri din fondul forestier national, in baza unui angajament pentru o perioada de 5 ani si vizeaza compensarea pierderilor de venit si a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementarii unuia sau a celor doua pachete ale schemei de ajutor de stat.
 
Astfel, in cadrul Pachetului 1 - Asigurarea de zone de liniste, beneficiarul primeste 38 euro/an/hectar pentru intreaga suprafata inclusa in angajament, in timp ce pe Pachetul 2 - Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rarituri, solicitantul primeste 137 euro/an/hectar pentru suprafata anuala pentru care se solicita sprijin in cadrul Pachetului 2. Acest pachet poate fi accesat numai impreuna cu Pachetul 1.
 
APIA precizeaza ca intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat in baza schemei de ajutor de stat este de 100%, iar pentru suprafete mai mari de 500 de hectare se aplica degresivitatea sprijinului financiar, astfel ca nivelul platilor va fi ajustat.
 
Suprafata minima pentru care se incheie un angajament pentru Pachetul 1 este de 100 de hectare. Proprietarii de terenuri forestiere care detin suprafete mai mici si/sau care nu indeplinesc conditiile de accesare se pot asocia pentru a aplica in cadrul schemei de ajutor de stat.
 
Pentru a fi eligibili in cadrul schemei de ajutor de stat beneficiarii trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte, printre care sa detina amenajament silvic in vigoare pe toata suprafata din angajament, sa aiba contract de administrare sau prestari servicii silvice cu un ocol silvic autorizat pentru intreaga suprafata din angajament, sa participe in cadrul angajamentului cu toata suprafata de teren forestier detinuta de acestia intr-o unitate de productie si/sau protectie, sa delimiteze o zona de liniste compacta de cel putin 20% din totalul suprafetei pentru care se incheie un angajament, in cadrul careia nu va efectua taieri de masa lemnoasa pe intreaga perioada a angajamentului, cu exceptia situatiilor prevazute in Ghidul solicitantului si sa respecte normele privind eco-conditionalitatea pe toate terenurile agricole apartinand exploatatiei agricole si pe toata perioada angajamentului, in cazul in care detin si suprafete agricole.
 
Padurile incadrate in tipul I functional (TI - conform prevederilor amenajamentului silvic) nu sunt eligibile in cadrul schemei de ajutor de stat, iar terenurile destinate impaduririi sau reimpaduririi trebuie sa nu reprezinte mai mult de 15% din suprafata angajata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton