Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

MADR anunta ca se relanseaza submasura pentru asigurarea culturilor din PNDR 2020.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va relansa la jumatatea lunii mai submasura 17.1 Prime de asigurare a culturilor, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Sesiunea de depunere a cererilor de finantare va dispune de o alocare totala de aproximativ 40 milioane euro", a informat ministerul.
Submasura va fi deschisa pana la sfarsitul lunii noiembrie 2020 si va fi destinata asigurarii culturilor de toamna aferente anului 2019 si culturilor de primavara pentru campania 2020. Pentru sectorul zootehnic sesiunea va fi disponibila la o data ulterioara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„In contextul actual al secetei, dublat de pandemia de coronavirus, venim in sprijinul fermierilor prin relansarea acestei submasuri, care vine cu o serie de simplificari si avantaje si ii incurajam pe toti sa-si asigure culturile, prin incheierea acestor asigurari, pentru care Ministerul acorda prin PNDR o finantare de 70% din valoarea primei, indiferent de dimensiunea fermelor”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
Principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acopera fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile acoperite de submasura sunt: arsita, inundatiile, grindina, inghetul (timpuriu de toamna, de iarna sau tarziu de primavara), ploile torentiale sau ploile excesive si de lunga durata, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada, precizeaza Ministerul Agriculturii.
MADR si AFIR au adus cateva imbunatatiri si simplificari pentru aceasta sesiune, care vizeaza acordarea unui sprijin de 70% pentru toti fermierii, independent de dimensiunea fermei, precum si revizuirea procesului de organizare a sesiunilor, prin eliminarea celor doua etape aferente culturilor de primavara, respectiv toamna si deschiderea unei sesiuni anuale pentru toate tipurile de cultura sau specie.
Totodata, Ghidul solicitantului a fost simplificat prin reducerea numarului de documente obligatorii in cadrul pachetului depus impreuna cu cererea de finantare (de la 7 documente la 4 documente), eliminarea obligativitatii de a prezenta extrasul din Registrul Agricol si documente stampilate, de a completa suprafetele asigurate pentru fiecare parcela si calculul privind dimensiunea economica a exploatatiei, precum si clarificarea posibilitatii de a prezenta documente aferente platilor prin POS.
In ceea ce priveste sesiunea organizata anul trecut, din cele 1.077 cereri de finantare eligibile, pana la aceasta data au fost contractate 998 cereri cu o valoare de aproximativ 1,75 milioane euro, fiind platite 800 din acestea, diferenta reprezentand cereri aflate in diferite stadii de contractare sau plata.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News