Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se relanseaza submasura pentru asigurarea culturilor din PNDR 2020

se-relanseaza-submasura-pentru-asigurarea-culturilor-din-pndr-2020

MADR anunta ca se relanseaza submasura pentru asigurarea culturilor din PNDR 2020.


"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va relansa la jumatatea lunii mai submasura 17.1 Prime de asigurare a culturilor, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.  Sesiunea de depunere a cererilor de finantare va dispune de o alocare totala de aproximativ 40 milioane euro", a informat ministerul.
 
Submasura va fi deschisa pana la sfarsitul lunii noiembrie 2020 si va fi destinata asigurarii culturilor de toamna aferente anului 2019 si culturilor de primavara pentru campania 2020. Pentru sectorul zootehnic sesiunea va fi disponibila la o data ulterioara.
 
„In contextul actual al secetei, dublat de pandemia de coronavirus, venim in sprijinul fermierilor prin relansarea acestei submasuri, care vine cu o serie de simplificari si avantaje si ii incurajam pe toti sa-si asigure culturile, prin incheierea acestor asigurari, pentru care Ministerul acorda prin PNDR o finantare de 70% din valoarea primei, indiferent de dimensiunea fermelor”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acopera fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile acoperite de submasura sunt: arsita, inundatiile, grindina, inghetul (timpuriu de toamna, de iarna sau tarziu de primavara), ploile torentiale sau ploile excesive si de lunga durata, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada, precizeaza Ministerul Agriculturii.
 
MADR si AFIR au adus cateva imbunatatiri si simplificari pentru aceasta sesiune, care vizeaza acordarea unui sprijin de 70% pentru toti fermierii, independent de dimensiunea fermei, precum si revizuirea procesului de organizare a sesiunilor, prin eliminarea celor doua etape aferente culturilor de primavara, respectiv toamna si deschiderea unei sesiuni anuale pentru toate tipurile de cultura sau specie.
 
Totodata, Ghidul solicitantului a fost simplificat prin reducerea numarului de documente obligatorii in cadrul pachetului depus impreuna cu cererea de finantare (de la 7 documente la 4 documente), eliminarea obligativitatii de a prezenta extrasul din Registrul Agricol si documente stampilate, de a completa suprafetele asigurate pentru fiecare parcela si calculul privind dimensiunea economica a exploatatiei, precum si clarificarea posibilitatii de a prezenta documente aferente platilor prin POS.
 
In ceea ce priveste sesiunea organizata anul trecut, din cele 1.077 cereri de finantare eligibile, pana la aceasta data au fost contractate 998 cereri cu o valoare de aproximativ 1,75 milioane euro, fiind platite 800 din acestea, diferenta reprezentand cereri aflate in diferite stadii de contractare sau plata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016