Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful AFIR: In primul rand o veste buna - asteptarea a luat sfarsit

seful-afir-in-primul-rand-o-veste-buna-asteptarea-a-luat-sfarsit

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Dorin Opreanu, a anuntat o veste buna referitoare la fermierii care au depus proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Acesta a vorbit despre publicarea rapoartelor de selectie pentru toate sesiunile de depunere derulate in cadrul AFIR din ultima perioada.


Toate masurile au fost deschise in acelasi timp pentru a nu exista intarzieri si pentru a nu avea dezangajari de sume. Volumul proiectelor a fost mare, avand in vedere ca dintre cele 10, o submasura a avut opt componente. 
 
"In primul rand o veste buna – asteptarea a luat sfarsit. In momentele in care noi vorbim am reusit sa finalizam si etapa 3. Etapa 2 a fost afisata deja, rapoartele de selectie au fost afisate pe 27 mai. E adevarat, au fost intarzieri dar ele sunt din motive total obiective. 
 
Vorbim de o decizie luata anul trecut in luna septembrie de a deschide toate masurile existente in acelasi timp – lucru care nu s-a mai intamplat niciodata de-a lungul celor 18-19 ani de institutii de finantare – APDRP cum se numea inainte sau SAPARD. Practic, noi am avut 10 submasuri lansate. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din cele 10, o submasura a mai avut ea singura 8 componente. Deci am avut un volum foarte foarte mare de proiecte depuse. Decizia luata a fost tocmai de a nu avea intarzieri si de a nu risca dezangajari de sume pentru ca nu se incadreaza sa zicem fermierii in implementarea proiectelor. 
 
Si atunci am zis -dati drumul la tot sa apucam sa contractam!- Timp fiind pe tranzitie, nu avem foarte mult timp la dispozitie – 31.12.2025 este ultima data in care se poate depune ultima transa de plata la oricare proiect a fost contractat in acest an", a declarat Dorin Opreanu in cadrul unei emisiuni.
 
Evaluarile din etapa trei au fost finalizate de catre functionarii agentiei, conform sefului AFIR.
 
"Numarul cel mai mare de proiecte depuse si ca punctaj si ca proiecte in primul rand, au fost in etapa 2 dar avem si in etapa 3.
 
Colegii din tara au terminat evaluarile, trebuie sa facem in centru esantionarea, ulterior verificam si proiectele care au fost selectate pe esantion, trimitem catre Autoritatea de Management pentru a verifica si a aproba. Ulterior, cam in 2 saptamani, nu stiu sa va zic o data exacta, apar si rapoartele de selectie. 
 
Se afiseaza cum s-au afisat rapoartele de selectie din etapa 2 pe 27 mai, undeva la mijlocul lui iunie apare si etapa 3, iar la 30 iunie inchidem absolut toate – si etapa 4 si ce mai era de evaluat", a mentionat Dorin Opreanu.
 
La sfarsitul lunii iunie, toti fermierii care au depus proiecte pentru accesarea fondurilor europene vor stii daca beneficiaza sau nu de finantare. Astfel, vor afla daca proiectele pentru care au aplicat sunt eligibile cu finantarea, a precizat directorul general al AFIR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016