Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Micii fermieri pot beneficia de o finantare de 50.000 de euro la sfarsitul acestui an. Acest sprijin este acordat din fonduri europene, prin intermediul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Interventia face parte din noul plan strategic implementat de Ministerul Agriculturii si urmeaza sa fie lansata in luna noiembrie, potrivit calendarului publicat de autoritati.
In ceea ce priveste bugetul total, aceasta interventie dispune de 107 milioane de euro. Peste 2.000 de mici fermieri se vor putea bucura de aceasta finantare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sprijinul financiar mentionat inlocuieste submasura 6.3 din vechiul PNDR, prin care fermierii puteau accesa 15.000 de euro/ferma. In cazul de fata, sprijinul este mai consistent, de 50.000 euro. Totusi, fermierii vor trebui sa asigure o parte de cofinantare in 2023, in procent de 15% din valoarea proiectului.
La un sprijin de 50.000 de euro, fermierii trebuie sa contribuie cu 7.500 de euro.
In cadrul acestei interventii, fermele mici vizate sunt definite ca fiind exploatatii agricole cu o dimensiune economica intre 4.000 SO si 11.999 SO. In cazul exploatatiilor zootehnice de crestere a animalelor din rasele autohtone sunt eligibile exploatatiile cu o dimensiune economica de minimum 2.000 SO.
Specialistii ii sfatuiesc pe micii fermieri sa inceapa pregatirea proiectelor din timp. La acest moment, ghidul solicitantului nu a fost publicat. Potentialii beneficiari trebuie sa-si verifice documentatia, sa infiinteze o forma de organizare (PFA, II, IF) si sa declare terenurile la APIA in acea forma de organizare nou infiintata. De asemenea, proiectele nu se pot depune pe persoana fizica.
Detaliile proiectului necesita un consultant, in momentul cand va aparea si ghidul solicitantului. Fermierii trebuie sa se asigure ca au fondurile necesare pentru cofinantare.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News