Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Argentinienii au transferat gena tolerantei la seceta de la floarea soarelui la soia, grau si porumb

argentinienii-au-transferat-gena-tolerantei-la-seceta-de-la-floarea-soarelui-la-soia-grau-si-porumb

Cercetatorii argentinieni au reusit sa izoleze o gena responsabila de toleranta la seceta, la floarea soarelui. Gena ar putea fi transmisa prin procedee biotehnologice in genomul porumbului, graului sau soiei, care ar spori astfel productia la hectar in conditii de seceta. Rezultatul este o reusita pentru agricultura argentiniana, care se bazeaza in proportie covarsitoare pe cultivarea plantelor modificate genetic. Primii hibrizi transgenici ar putea fi comercializati pe piata incepand din 2015.

Argentina este cel de-al doilea exportator mondial de porumb, principalul furnizor international de ulei si de faina de soia si al treilea producator de seminte de soia, iar culturile aferente se afla in regiuni afectate frecvent de seceta.

Raquel Chan (FOTO), cercetator la Institutul de agrobiotehnologie din cadrul Universidad Nacional del Litoral, s-a aflat in fruntea unei echipe de cercetatori care a reusit sa identifice gena HAHB-4, care permite plantelor de floarea soarelui sa manifeste toleranta la seceta.

Potrivit cercetatoarei argentiniene, odata inoculata cu aceasta gena, plantele de soia, de grau sau de porumb "isi sporesc enorm productivitatea", iar agricultorilor le cresc semnificativ veniturile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cercetarile la acest proiect au inceput in 1993, fiind implicate universitatea si o companie locala, Bioceres, fondata de cultivatori argentinieni si care are acum dreptul de proprietate asupra descoperirii. La randul ei, compania argentiniana s-a asociat cu concernul american Arcadia, care intentioneaza sa investeasca 20 milioane de dolari in comercializarea produsului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton