Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai pagubitoare boli la par

cele-mai-pagubitoare-boli-la-par

Dintre bolile si daunatorii care produc pagube economice mai insemnate sunt: rapanul (produs de Venturia pirina sau Fusicladium pirinum), patarea alba (Mycosphaerella sentina), rugina parului (Gymnosporangium sabinae), monilioza (Monilinia fructigena), cancerul radacinii (Agrobacterium tumefaciens), arsura bacteriana (Erwinia amylovora), ingalbenirea nervurilor parului (Wien yellows-VVV), cancerul pustulos al perelor (Pear stony pit).


Dintre daunatorii cei mai periculosi pentru par mentionam: Paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), puricele parului (Psylla piricola), viermele fructelor (Cydia pomonella), gargarita mugurilor (Anthonomus pyri) si viespea parului (Haplocampa brevis).

In ultimii ani, in mai multe zone din tara, mai ales in plantatiile comerciale, productia de pere a fost compromisa partial sau total de catre puricele parului (Psylla piricola), aceasta si datorita folosirii nerationale a unor substante cu spectru larg de combatere care au distrus pradatorii naturali ai purecelui.

Tratamente la par impotriva paduchelui din San Jose


Stropiti plantatiile de POMI SI ARBUSTI FRUCTIFERI (inclusiv parul) - in perioada repausului vegetativ pentru combaterea formelor hibernante de paduche din San-Jose, paduche lanos, psilide, afide si acarieni, insecte minatoare si defoliatoare. Se va interveni cu unul din urmatoarele pesticide:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

1. CONFIDOR OIL SC 004 - 1,5%;
2. MOSPILAN 20 SG - 0,450 kg/ha + TOIL - 0,5% (adjuvant pe baza de ulei vegetal);
3. NUPRID OIL 004 EC - 1,5%;
4. NUPRID OIL SC - 1,5%;
5. ADMIRAL 10 EC + 0,1%.

Tratamentul se va aplica la temperaturi peste 5 - 6 grade celsius si se va incheia pina la umflarea mugurilor.

Se va avea in vedere ca la aplicarea tratamentului, pomii sa fie uscati (sa nu fie acoperiti cu zapada sau chiciura), realizandu-se o imbaiere completa a pomilor (inclusiv trunchiul acestora).

Se vor respecta normele de protectia muncii si tehnica securitatii, pesticidele fiind toxice pentru om si animale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.65 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016