Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sporim fertilitatea solului

cum-sporim-fertilitatea-solului

Fertilitatea solului asigura cresterea sanatoasa a plantelor, aceasta fiind influentata de o serie de factori.


Clima prin inghet/dezghet echivalenta cu o aratura de afanare, perioadele de seceta si umiditate, colmatari, eroziuni, levigrari s.a.

Ingrasamintele organice ce stimuleaza activitatea vietii din sol. Cercetarile au aratat ca la un hectar de teren pe adancime de cea. 20 cm se gasesc organisme ce stimuleaza complexul agicolo-humic, structurarea si afanarea solului. Creste procentul de humus si se echilibreaza bilantul substantelor nutritive.

Lucrarea solului care favorizeaza regimul hidric caloric si omogenizeaza stratul arabil prin amestecare si intoarcere; asigura desfiintarea orizontului compact, adancirea stratului arabil si cresterea spatiului pentru formarea radacinilor. Lucrarea solului afaneaza orizonturile inferioare, incorporeaza resturile vegetale si pregateste patul de germinare. De asemenea combate ierburile spontane si asigura ingrijirea culturilor.

Rotatia plurianuala cu foloasele ei legate de activitatea radacinilor care dau viata pamantului, il afaneaza si distruge orizontul compact, protejeaza fata de levigare, imbogateste solul cu resturi vegetale s.a. Organizarea rotatiei asigura tranzitia fara limitare neta intre stratul arabil si solul ne lucrat prin radacini si rame.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Agricultura taraneasca eco-biologica recomanda ca lucrarile pentru insamantare, dupa o aratura de baza de 10-30 cm sa fie superficiale, daca este posibila fara intoarcerea brazdei, adica sa se indeparteze pojghita permeabila care intrerupe capilaritatea si sa permita prin mobilizarea lui sa circule aerul in interesul lui.

Dupa recoltarea de vara pamantul trebuie lucrat imediat pentru a se impiedica uscarea lui ulterioara. Este recomandat a folosi un ingrasamant verde. Toamna, lucrarea principala priveste incorporarea superficiala a culturilor ascunse si a culturii a 2-a. Mai superioara este lucrarea adanca a solului, stabilita in functie de factorul pluviometric.

Lucrarile solului dupa recoltare au ca scop amestecarea superficiala a resturilor vegetale, intreruperea capilaritatii si micsorarea evaporarii, pastrarea starii de fertilitate si pregatirea unui pat germinativ. Pregatirea patului germinativ are ca scop realizarea unui strat neted si bine asezat dar nu prea compact pentru a aduce semintelor ape din straturile mai profunde si a permite patrunderea usoara a radacinilor.

Lucrarile de intretinere ajuta la cresterea plantelor prin spargerea crustei si distrugerea ierburilor spontane.

Agricultura taraneasca eco-biologica recomanda alegerea cu grija a modului de lucrare a solului, de utilizare a diferitelor utilaje si sisteme in raport cu calitatea solului, ingrasarea lui, de cerintele fiecarei plante si de vreme, de anotimp si mai ales de experienta si priceperea agricultorului care isi cunoaste ogorul. Prin incercare continua si prin observatii agricultorul poate ajunge sa actioneze adecvat in mod intuitiv in aplicarea oricarei lucrari a solului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016