Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum va puteti amenaja un solar. Folie pentru solarii
Amenajarea unui solar este potrivita iubitorilor de legume. Solarul ajuta la diminuarea efortului din partea omului si imbunatateste calitatea agricola. Va oferim cateva informatii despre solarii si cum puteti amenaja unul pe terenul dumneavoastra.
Ce este un solar?
Daca aveti o curte mare si va plac legumele proaspete primavara devreme, constructia unui solar este solutia la indemana. Este mai putin costisitor decat o sera si nu aveti nevoie de autorizatii speciale. Cele mai multe sunt construite din folie speciala din material plastic; cele cu pereti si acoperis din sticla, sau placi de policarbonat, mai sunt numite sere reci, sau sere-solar. Solariile sunt incalzite doar prin actiunea razelor soarelui, cu avantajul unor costuri zero legate de energie. Dezavantajul este eficienta redusa si dependenta de conditiile meteo. Din acest motiv, ele sunt recomandate mai ales in regiunile cu clima blanda, unde temperaturile sunt moderate toamna si primavara. Cel mai adesea, in drumurile prin tara veti intalni solarii in judetele Ialomita si Buzau, in comunele adiacente DN2 (Sinesti, Movilita, Cosereni, etc.), in toata Oltenia, sau in judetele Ilfov si Giurgiu. Cu alte cuvinte, zona de sud a Romaniei.Unde se ameneajeaza un solar?
Locul pe care va fi amplasat un solar trebuie sa fie insorit, terenul plan, cu o usoara panta pentru a facilita scurgerea apei in exces. Gandindu-ne la inundatiile care, an de an, produc necazuri in tot mai multe judete, e bine ca locul respectiv sa il alegem, pe cat posibil, la o cota superioara. Solul potrivit este nisipos sau luto-nisipos, cu un bun drenaj. Un astfel de substrat va permite eliminarea apei provenite din udari succesive, se va zvanta mai repede. In acelasi timp el se lucreaza mai usor, veti depune mai putin efort. Este de asemenea ideal pentru cultivarea radacinoaselor - morcovi, telina, pastarnac. Orientarea solarului se face, pentru a profita la maxim de lumina soarelui, pe directia nord-sud. Pentru ca legumicultura presupune un consum ridicat de apa, o fantana sau alta sursa de apa este ideala in apropiere. Apa este necesara pentru irigatia culturii, dar si pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare.Sunt folii din material plastic cu insusiri specifice, dintre care cea mai importanta este permeabilitatea pentru apa. Permite trecerea luminii si schimbul de gaze si, din acest motiv, folia se poate aseza direct peste plantele cultivate. Asigura o timpurietate de circa 10 zile prin pastrarea la nivelul plantei a caldurii acumulate in sol pe timpul zilei, diferenta de temperatura fiind de circa 7 grade intre temperatura masurata sub agril si temperatura masurata deasupra ei. Protejeaza plantele impotriva brumei si a inghetului in cazul unor temperaturi de -2 pana la -4 grade Celsius. Cum se construieste un solar?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.13 din 35 voturi