Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DSVSA Alba a elaborat un ghid privind siguranta alimentelor

dsvsa-alba-a-elaborat-un-ghid-privind-siguranta-alimentelor

Autoritatile continua sa ia masuri si sa instituie limite cu privire la raspandirea Covid-19, boala cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2. Iata ghidul elaborat de DSVSA Alba pentru siguranta alimentelor, avand in vedere ca romanii au inceput deja cumparaturile (mai modeste, ce-i drept) pentru Paste.


"Lumea se confrunta cu o amenintare fara precedent datorita pandemiei COVID-19 cauzata de virusul SARS-CoV-2 (denumit virus COVID-19). Multe tari urmeaza sfaturile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) cu privire la introducerea de masuri de distantare fizica, ca unul dintre modurile prin care se poate reduce transmiterea bolii. Aplicarea acestor masuri a condus la inchiderea multor afaceri, scoli si institutii de invatamant si la restrictii privind calatoriile si adunarile sociale. Pentru unii oameni, munca de la domiciliu, munca la distanta, si on-line sau discutiile si intalnirile prin internet, reprezinta acum practici normale. In domeniul industriei alimentare, personalul angajat nu are posibilitatea sa lucreze de acasa si este obligat sa continue sa lucreze la locul de munca obisnuit. Mentinerea in conditii de siguranta a tuturor lucratorilor in domeniul produselor alimentare si de aprovizionare, este esentiala, pentru a face fata pandemiei. Mentinerea circulatiei alimentelor de-a lungul lantului alimentar este o functie esentiala la care trebuie sa contribuie toate partile interesate. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a mentine increderea consumatorilor in siguranta alimentelor si in faptul ca acestea sunt disponibile", transmite institutia.
 
Materialele au in vedere urmatoarele aspecte:
  • pana la aceasta data nu exista evidente ca virusii care cauzeaza imbolnaviri respiratorii se transmit prin alimente sau alimente ambalate; coronavirusurile nu se pot multiplica in alimente;
  • regulile stricte de igiena ce sunt aplicabile deja operatorilor din domeniul alimentar au ca scop prevenirea contaminarii alimentelor de orice fel de patogen, incluzand astfel si prevenirea contaminarii alimentelor de virusul responsabil pentru COVID-19;
  • in contextul evolutiei COVID -19, operatorii din domeniul alimentar trebuie sa ia masuri de prevenire a raspandirii virusului, precum mentinerea distantarii fizice, limitarea contactelor externe la cele absolut necesare dar si reguli suplimentare de igiena, acolo unde este cazul, in special cand un angajat este depistat pozitiv la acest virus;
  • in unitatile de vanzare cu amanuntul, o atentie deosebita trebuie acordata masurilor de igienizare sporite, in special in zonele in care se identifica puncte de atingere cu risc ridicat (carucioare de cumparaturi, manerele usilor, cantarul utilizat de catre clienti) si in vitrinele cu alimente, deschise spre vanzare (salata, vitrinele cu produse proaspete si produse de panificatie); la dispozitia consumatorilor trebuie puse produse pentru dezinfectarea a mainilor, la intrarea si iesirea din spatiile alimentare.
 
Un capitol distinct este dedicat unitatilor de vanzare cu amanuntul care se confrunta cu cele mai mari provocari din cauza afluxului mare de clienti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
DSVSA Alba transmite, si pe aceasta cale, reprezentantilor unitatilor de vanzare cu amanuntul, masuri suplimentare pe care trebuie sa le ia:
  • Distantarea fizica (reglementarea numarului de clienti care intra in magazin in acelasi timp; paravan din sticla intre casieri si clienti etc.)
  • Punerea la dispozitia consumatorilor a dezinfectantilor pentru maini sau a servetelelor dezinfectante; manusi de unica folosinta pentru produsele neambalate; informarea consumatorilor privind eliminarea corespunzatoare a acestor echipamente de protectie;
  • Identificarea punctelor de atingere cu risc si curatarea/dezinfectarea lor in mod regulat (carucioare, manerele usilor, cantare, benzi transportoare etc.)
  • Comunicarea cu clientii - acestia trebuie sa atinga doar alimentele pe care intentioneaza sa le cumpere; trebuie evidentiate atentionari privind distantarea fizica si curatarea mainilor etc.
 
Ghidul pentru industria alimentara poate fi consultat AICI.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton