Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echipament specializat ca nou, dar la costuri mai mici

echipament-specializat-ca-nou-dar-la-costuri-mai-mici

Uneltele de gradina uzate sunt la moda: reciclare, reutilizare, reinventare... Ce ar putea sa fie mai normal in aceste vremuri? Dar da... totusi nu va simtiti complet linistit? Robbert Duijndam, expert in echipamente uzate, raspunde mai jos la cele trei intrebari cel mai des puse.


Fondata in 1970 in Nieuwerkerk a/d Ijssel, compania Duijndam Machines este specializata in vanzarea de utilaje agricole si in special de masini pentru gradinarit si este recunoscuta astazi ca actor international de frunte in achizitionarea si vanzarea de utilaje uzate. Compania nu se percepe doar ca o platforma de tranzactionare, a carei cunostinte de piata si abilitati tehnice sunt adesea limitate, ci se afirma ca expert si actioneaza in consecinta. Patru cumparatori dedicati calatoresc in lume in cautarea masinilor care indeplinesc anumite standarde. Ulterior, toate achizitiile sunt inspectate, reconditionate si testate in depozitele proprii ale Duijndam Machines din Olanda.

 

In special in Romania, una dintre pietele pe care activitatile Duijndam Machines au crescut in ultimii ani. Robbert: "Cumparam si vindem mai multe masini pe aceasta piata, pe care exista un interes evident pentru materialul uzat. In cele din urma, de ce sa platesti pretul integral cand poti obtine performanta si calitate, minimizand riscurile si platind doar o fractiune din pretul noului?" Mai ales benzi transportoaremasini de ambalare si masini de plantat sunt vandute in cantitati mari de Duijndam Machines in aceste tari.

 

Din 2020, compania de familie este condusa de cei doi frati, Robbert si Maurijn Duijndam, care au preluat conducerea de la tatal lor, Bert. Acestia au extins semnificativ comertul la distanta, folosind tehnologii moderne. "Initial am fost gradinari. In afara de legumele de camp, am avut intotdeauna o pasiune pentru automatizare, mecanica si inovatii tehnice. Stim ca echipamentul este o investitie importanta, in special in cazul implementarii culturale sau strategice. Gasirea, verificarea si gasirea de noi cumparatori pentru echipamente uzate adauga o dimensiune suplimentara: Ne angajam sa rezolvam nevoile reale ale companiilor si sa le sprijinim dezvoltarea folosind resursele deja existente!"

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

maurijn en robbert met vader.jpg

 

Maurijn si Robbert Duijndam inconjoara pe tatal lor, un fost agricultor de legume si fondator al companiei active pe plan international in prezent.

Schimbari rapide pe piata utilajelor agricole si de gradina

Ceea ce s-a observat la Duijndam Machines este ca pandemia de coronavirus a schimbat semnificativ peisajul. Cumparaturile si vanzarile online erau deja in crestere in industria agricola si de gradinarit, dar carantinele au accelerat foarte mult aceasta tendinta.

 

Duijndam Machines vinde masinile sale in intreaga lume, desi masinile pot fi vizualizate doar in depozitul lor din Olanda. Cu toate acestea, pentru majoritatea cumparatorilor, acest lucru nu reprezinta o problema, cum observa Robbert: "Duijndam Machines are o reputatie atat de buna, incat in cazul noilor cumparatori uneori inca mai exista o oarecare reticenta, dar toate cumparaturile ulterioare sunt intotdeauna facute online cu incredere."

 

Anunturile de la Duijndam Machines sunt foarte bine descrise, cu text, imagini si videoclipuri. Nu este inca suficient? Atunci poate fi efectuata si o videoconvorbire pentru a inspecta mai detaliat masina. Astfel, stiti chiar si de la distanta cum arata masina. Cu toate acestea, exista si cateva intrebari care apar frecvent la Duijndam Machines, iar Robbert le raspunde cu placere aici.

1. Exista cu adevarat o clientela dispusa sa faca o achizitie bazata exclusiv pe o fotografie, un videoclip sau o transmisie video?

O intrebare relevanta si frecventa! Cu toate acestea, se constata ca aceasta devine din ce in ce mai frecventa datorita lipsei de masini si a distantei mari dintre furnizor si cumparator. Digitalizarea procesului este facilitata de comerciant care ofera aceasta optiune: "La Duijndam Machines, folosim o varietate de tehnologii de comunicare contemporane si punem desigur accent pe asigurarea calitatii si tranzactii."

2. Cum este livrata masina?

Duijndam Machines dispune de o retea extinsa de servicii de transport de incredere si, la nevoie, preia livrarea echipamentului la noua sa destinatie. "Insotim clientii nostri de la determinarea nevoilor pana la tranzactie si livrare. Serviciul nostru trebuie sa fie impecabil. Acesta este si filozofia companiei: oferirea unei solutii reale si incorporarea intr-un lant de productie mai sigur. Livram chiar si in Europa de Est, Canada sau Sicilia! Asamblarea este adesea delegata furnizorilor locali in conformitate cu cumparatorul, pentru a asigura ulterior ingrijirea si intretinerea."

WhatsApp Image 2023-08-25 at 10.39.08.jpeg

 

3. Cine cumpara utilaje uzate?

Logic, organizatiile mai mari cu bugete mai mari opteaza pentru echipament nou, cu exceptia poate a perioadelor de testare. In plus, multe companii mici si mijlocii cauta utilaje uzate, deoarece acestea sunt mult mai ieftine si corespund bine cerintelor lor. "In Romania, piata de second-hand este destul de dinamica, poate datorita reticentei bancilor de a acorda imprumuturi, ceea ce reduce bugetele de investitii ale companiilor de gradinarit. In Olanda, bancile de obicei inca mai garanteaza cumparatorul, care poate sa imprumute bani pentru a cumpara echipament nou. Dar chiar si in aceste conditii, piata de second-hand este adesea discutata. Aceasta solutie poate fi interesanta din diverse motive, si personal cred ca aceasta se va intari in anii urmatori. Toata lumea isi pune in prezent aceasta intrebare: "De ce sa cumperi nou cand poti sa reutilizezi?"

 

In cele din urma, Duijndam Machines se dovedeste a fi un jucator unic in domeniile legumiculturii si gradinaritului din Europa. Atat in ceea ce priveste oferta, expertiza tehnica, garantia calitatii, cat si serviciul, acesta este un loc unde profesionistii din industrie pot explora lumea utilajelor uzate - chiar si fara a se deplasa ?!

 

https://youtu.be/a1RXeH5PRTU


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016