Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exista dezavantaje ale instalarii unor pompe de caldura? Raspunsul expertilor

exista-dezavantaje-ale-instalarii-unor-pompe-de-caldura-raspunsul-expertilor

Este firesc ca fiecare roman sa isi doreasca confort in propria locuinta, fara un consum mare de energie si, pe cat posibil, in armonie cu natura. Tocmai de aceea, se afla in continua crestere numarul utilizatorilor care opteaza pentru folosirea unor pompe de caldura.


Aceste dispozitive utilizeaza energia din natura si reprezinta, in acest fel, o alternativa la instalatiile clasice. Pe langa numeroasele beneficii pe care le aduc, dezavantajele sunt neglijabile. Iata despre ce este vorba!

Singurele inconveniente ale utilizarii unei pompe de caldura

Alegerea unui astfel de echipament presupune doar doua dezavantaje. Primul dintre ele se refera la faptul ca alegerea pompei potrivite este conditionata de conditiile climatice oferite de zona in care locuieste fiecare persoana. De exemplu, in timp ce in tarile scandinave sunt intalnite frecvent pompele de caldura geotermale, in Romania trebuie utilizate cu preponderenta cele de tip aer-apa sau apa-apa. Si acestea isi dovedesc insa utilitatea si eficienta intr-un grad foarte inalt.

Cel de-al doilea inconvenient ar putea fi considerat costul initial ridicat al investitiei. Pe de alta parte insa, o astfel de instalatie ajunge la o durata de viata de aproximativ 25 de ani, iar echipamentul este unul dintre cele mai performante care exista pe piata, ceea ce, pe termen mediu si lung, asigura un profit consistent.

Avantajele utilizarii unei pompe de caldura

Acestea sunt mult mai numeroase decat dezavantajele, iar cel mai important dintre ele se refera la eficienta energetica deosebita. Cu un principiu de functionare bazat pe utilizarea energiei solare acumulate in ape, sol sau aer, eficienta energetica a acestor echipamente este impresionanta, lucru care poate fi observat cu usurinta in costul facturilor pentru energia electrica. Acesta ajunge sa fie chiar si de 5 ori mai mic decat in mod obisnuit!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un alt avantaj consta in dualitatea utilizarii: atat pentru incalzire, in timpul sezonului rece, cat si pentru racire, vara. De asemenea, pe tot parcursul anului sunt utilizate pentru incalzirea apei din locuinta.

Instalarea unei pompe de caldura se realizeaza fara a fi necesare formalitati birocratice deosebite. Cu toate ca ajutorul de specialitate este bine-venit in momentul instalarii, nu este necesara o autorizatie pentru montarea acestui echipament. El este foarte sigur si utilizarea sa nu implica riscuri. Totusi, pentru o eficienta sporita, este recomandat ca instalarea sa fie realizata de catre un inginer cu experienta, care sa respecte intocmai schemele de executie si punere in functiune.

Spre deosebire de alte solutii de incalzire, o pompa este apreciata de utilizatori si datorita faptului ca nu este nevoie de transportarea si apoi de depozitarea intr-un spatiu special conceput a unor combustibili clasici, asa cum stau lucrurile, de exemplu, pentru persoanele care folosesc o centrala termica pe lemne, peleti sau carbune.

Din faptul ca nu este utilizat combustibil fosil rezulta un alt beneficiu important: aceste echipamente sunt prietenoase atat cu persoanele care locuiesc in casa, cat si cu mediul inconjurator. Ele nu emit nici radiatii, nici dioxid de carbon si nici caldura in exces.

In magazinul online QuickShop.ro vei descoperi zeci de modele de pompe de caldura, de la producatori a caror calitate este recunoscuta si apreciata pe plan international. Alegand o astfel de solutie, confortul tau si al celor dragi va fi garantat pe termen lung!


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016