Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imperiul InterAgro devine o amintire, incepand cu 15 iulie

imperiul-interagro-devine-o-amintire-incepand-cu-15-iulie

Ultimele doua combinate de ingrasaminte ale grupului se vor inchide oficial la acea data, urmand sa intre in conservare.


In ultimii, grupul InterAgro, detinut de cel care este considerat a fi cel mai bogast roman, Ion Nicolae, a cunoscut un declin ireversibil, mai multe combinate inchizandu-se rand pe rand. Astfel s-a ajuns in situatia ca din adevaratul imperiu industrial detinut de omul de afaceri, doar doua combinate de ingrasaminte chimice sa ramana in functiune, insa si acestea isi traiesc ultimele zile, urmand a fi inchise peste o luna.
 
Este vorba de Viromet Victoria si Chemgas Slobozia, ultimele doua combinate producatoare de ingrasaminte chimice ramase inca in functiune, dupa ce alte patru combinate similare ale grupului, mai precis Amurco Bacau, Nitroporos Fagaraş, Donau Chem Turnu Magurele şi Azochim Savinesti au fost inchise rand pe rand.
 
Anuntul a fost facut oficial de omul de afaceri care a declarat zilele trecute ca cele doua combinate se vor inchide incepand cu data de 15 iulie, urmand a intra in conservare. Un anunt similar a mai fost facut de Ion Nicolae in primavara, atunci cand dadea data ziua 1 aprilie ca data la care cele doua combinate se vor inchide, insa acestea si-au continuat si ulterior activitatea.
 
De aceasta data, se pare ca spusele lui Nicolae se vor adeveri, acesta dand asigurari ca 15 iulie este data la care InterAgro se va inchide definitiv. „Se poate verifica, toate contractele noastre de gaze si energie electrica expira in 15 iulie. Pretul gazului, care conteaza in proportie de 79 la suta in costurile noastre, este prea mare. Nu mai putem functiona. Fiecare fabrica activa imi aduce pierderi de 1,5 milioane de dolari, lunar, 9 milioane de dolari, in total”, a declarat afaceristul, precizand astfel si cauza principala care a condus la aceasta situatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cei 6.000 de angajati care lucreaza la cele doua combinate vor intra astfel in smaj, la fel ca alti 4.000 de colegi de-ai lor ajunsi in aceeasi situatie dupa ce celelalte patru combinate de ingrasminte chimice au fost inchise anterior.
 
O statistica efectuata in urma cu catva timp arata ca cele sase combinate ale grupului InterAgro aveau un consum total de gaze de circa trei miliarde de metri cubi, la fel ca intreaga populatie a Romaniei.
 
Dupa data de 15 iulie, Azomures va ramane singurul combinat important din Romania profilat pe productia de ingrasaminte chimice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016