Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu asupra fermelor americane

studiu-asupra-fermelor-americane

In SUA, o ferma este considerata exploatatie agricola daca realizeaza, in cursul anului, venituri de cel putin 100.000 USD.


Evolutia fermelor americane a fost marcata de experienta vest-europeana in domeniu, cu deosebire a Angliei si a fost sustinuta constant de catre administratia SUA prin legislatie, reglementari, modele si mai cu seama prin politici agricole stimulative, atat pentru consolidarea fermelor precum si a sistemului asociativ, cooperatist in agricultura.

In prezent, in SUA, fermele familiale constituie structura de baza a agriculturii. Marea majoritate a fermelor familiale sunt specializate in culturile de cereale (grau, porumb), soia, tutun, bumbac, fructe si in cresterea animalelor. Desi fermele americane au avut dimensiuni mari de la crearea lor, comparativ cu cele din Europa, in perioada 1950-1980, suprafata medie pe o ferma s-a dublat, incat dupa anul 1980 dimensiunea medie a fermelor s-a stabilizat la cca. 250 hectare.

Saltul calitativ realizat in evolutia fermelor americane este spectaculos. Numarul fermelor s-a redus cu aproape 68% in ultimii ani fata de anul 1920 si cu 65% fata de anul 1940, iar pe baza procesului de concentrare a suprafetelor exploatatiilor agricole, suprafata medie pe ferma a crescut in aceeasi perioada de aproape 2,6 ori, respectiv de 2,5 ori.

In urma unor analize dezvoltate se desprind cateva concluzii, dupa cum urmeaza:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


- fermele familiale foarte mici, in numar de cea. 1,1 milioane (49% din total), sunt ferme ce cuprind in medie 40 hectare teren se realizeaza productii in medie de 120 mii USD. Proprietarul fermei, de regula realizeaza activitati neagricole; fermele familiale mici, care reprezinta 22% din totalul fermelor, cu o marime medie de 131 hectare, cu o valoare medie de 250 mii dolari. Alocarea de capital in productia agricola este mai ridicata decat in cazul fermelor foarte mici. Proprietarul fermei este autonom in toate problemele ce privesc productia agricola;

- fermele familiale mijlocii, care reprezinta aproape un sfert din toate fermele, au marimi medii de 317 hectare, cu valori unitare - in medie - de aproape 610 mii dolari. Proprietarii de exploatatii, in general, au varsta maturitatii depline si decid in toate problemele economice si raspundere proprie;

- ferma familiala mare (2,6% din totalul fermelor) au marimi medii de 723 hectare, cu valori de productie unitare de peste 1,5 milioane dolari, cu o dotare tehnica moderna si cu capacitate de a angaja un volum mare de capital. Acest tip de ferma prezinta o pondere mare a suprafetelor in arenda.

- ferma familiala foarte mare se distinge in mod caracteristic de tipurile anterioare descrise, atat ca marime precum si ca forma de organizare. Cu o suprafata medie de 1500 hectare si o valoare medie unitara de peste 3,5 milioane dolari, cu o zestre mecanica substantiala, aceste ferme ating, in parte, dimensiuni agroindustriale. Acest tip de ferme se caracterizeaza printr-o specializare extinsa, fluxuri si procese de productie inalt mecanizate si o pondere mare din suprafetele utilizate, arendata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016