Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AISR - de acord cu noul Regulament al semintelor

aisr-de-acord-cu-noul-regulament-al-semintelor

Propunerea referitoare la noul Regulament ce priveste inscrierea semintelor, a CE, este sustinuta de cei din Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR). Acestia au speranta, ca regulament, va duce la alinierea regimurilor juridice in privinta sanatatii plantelor si pietei semintelor intre statele membre UE, si ca va usura regimul juridic al varietatilor traditionale si de nisa.


In opinia AISR, pachetul de legi publicat recent de CE, are ca scop principal imbunatatirea sigurantei alimentare, prin prevederi cu care se indreapta spre produse agricole si animale mai sanatoase in UE. Pachetul tehnic a fost elaborat si cu sprijinul operatorilor din domeniul agro-alimentar, fiind revizuit si creat un regulament in privinta sanatatii plantelor, dar si productiei si comercializarii materialului reproducator. 
„Propunerea doreste sa asigure productivitatea, adaptabilitatea si diversitatea recoltelor de cereale si fructe, in tarile membre, facilitand comertul intracomunitar. De asemenea, acest pachet legislativ este orientat, catre o agricultura durabila, pastrand totodata biodiversitatea culturilor. Prin astfel de exigente s-ar reduce mult riscurile privind sanatatea plantelor in urma unor importuir din tarile extra-comunitare, crescand rigorile controlului in domeniu. Alinierea regimurilor juridice privind sanatatea plantelor si piata semintelor intre statele membre UE este un element esential pentru functionarea pietei coomune a semintelor in UE, garantand produse alimentare sigure si de calitate superioara”, mai declara cei de la AISR.
 
Membrii AISR sunt de parere ca Romania poate avea atat culturi moderne, cat si culturi traditionale. Pentru a scadea preturile pe piata de alimente, acestia spun ca trebuie sa crestem productivitatea. Potrivit AISR, noul pachet legislativ ar simplifica birocratia, ar creste rigorile controalelor importurilor, si astfel, culturile traditionale ar fi protejate. 
„Aceasta este o legislatie moderna, adaptata la competitivitate si la sustinerea industriei de seminte de calitate, care va simplifica si armoniza directivele europene intr-un singur Regulament, punand astfel bazele unei agriculturi puternice, de mare productivitate, calitate, sustenabilitate si totodata diversitate in productia agricola, horticola si alimentara, in toata Europa”, relateaza reprezentantii AISR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016