Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ajutoare financiare pentru agricultorii afectati de calamitati
Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea de Guvern privind aprobarea schemei ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie – august 2014 care se acorda în agricultura, în sectorul vegetal.
Statul ofera ajutoare de minimis fermierilor care au pierdut o parte importanta a recoltei din cauza calamitatilor naturale.
Actul normativ urmareste reducerea impactului economic asupra continuarii activitatilor agricole ca urmare a pierderilor suferite de catre producatorii agricoli din zonele calamitate de grindina, ploi torentiale, viituri, inundatii, infiltratii, vant puternic, caderi masive de zapada si inghet manifestate în perioada ianuarie – august 2014.
Potrivit MADR, suprafata agricola totala calamitata s-a ridicat la 141.568, 33 ha, actul normativ in cauza urmand sa compenseze valoarea pagubelor produse la culturile/plantatiile afectate, prin acordarea de sume banesti în cadrul unei scheme de ajutor de minimis.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis acordat pe cultura agricola/plantatie pomicola, viticola, este urmatorul:
- grau, porumb, sorg, floarea soarelui, rapita, orz, secara, triticale, ovaz, soia, orzoaica – 335 lei/ha
- legume în camp, pepeni – 610 lei/ha
- cartof – 700 lei/ha
- plantatii pomicole - 1200 lei/ha
- plantatii viticole – 500 lei/ha
- sfecla de zahar – 400 lei/ha
- lucerna, mustar, tutun – 250 lei/ha
- capsuni – 300 lei/ha.
Cererile trebuie depuse pana la data de 7 noiembrie 2014 la sediile Primariilor iar plata se va realiza, intr-o singura transa, pana la data de 31 decembrie 2014.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole