Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Au fost stabilite cuantumurile platilor directe si ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal
Platile se vor face in lei,la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015.
Platile directe sunt urmatoarele:
- schema de plata unica pe suprafata, in cuantum de 79,7392 euro/ha;
- plata redistributiva – 5 euro/ha pentru primul interval: 1 - 5 ha inclusiv si 51,0789 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 si pana la 30 ha inclusiv;
- plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, denumita si plata pentru inverzire – 59,1277 euro/ha;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
- plata pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha.
Cuantumul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1) este de 19,1942 euro/ha.
Fondurile totale alocate insumeaza 1,235 miliarde euro, din care platile directe din FEGA reprezinta 1,107 miliarde euro, iar 127,95 milioane euro constituie plafonul Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT 1) care se aloca de la bugetul de stat.
Beneficiarii platilor directe sunt fermierii activi, persoane fizice si/sau persoane juridice care desfasoara o activitate agricola potrivit legislatiei in vigoare, precum si cooperativele agricole de exploatare si gestionare a terenurilor agricole, iar cei ai ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil sunt fermierii din sectorul vegetal.
Platile directe si ajutoarele nationale tranzitorii se acorda potrivit prevederilor OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 104/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.14 din 7 voturiUltima ora
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
- » Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa
- » APIA: Ce trebuie sa faca fermierii pentru a nu pierde subventia la hectar
Idei de afaceri in agricultura