Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim

barbu-casa-unirea-va-participa-la-urmatoarea-sesiune-a-programului-investalim

Casa Romana de Comert Agroalimentar "Unirea" va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim, pentru depunerea unui proiect de procesare a legumelor, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la deschiderea targului dedicat Zilei Produselor Agroalimentare Romanesti.


"Prejudiciul constatat de DNA la Casa "Unirea" este in curs de recuperare. Ancheta este in curs. Eu imi doresc ca acei 50 de milioane de lei sa fie recuperati si sa-i reinvestim, asa cum am spus, in Casa Unirea, pentru ca singura solutie pentru Casa Unirea este sa dezvoltam pe aceasta societate spatii de depozitare in bazinele legumicole si de ce nu, inclusiv procesare. 
La urmatoarea sesiune de depunere a proiectelor, pe Investalim, va participa si Casa Unirea pentru un proiect de procesare a legumelor care nu sunt calibrate pentru vanzare, pentru a fi procesate si a face conserve", a precizat Barbu.
 
Directrul general al Casei Unirea, Mariana Cotoi, a fost demisa in luna februarie, din momentul in care a fost trimis Corpul de Control al ministerului pentru verificari.
 
"AGA (Adunarea Generala a Actionarilor n.r.) a solicitat un control pe anumite sume restante si neachitate de catre anumite societati. Am trimis Corpul de Control, s-a intocmit un raport de inspectie fiscala. Acesta a fost transmis catre organele de cercetare penala si sper sa se faca lumina la Casa "Unirea" si imi doresc foarte mult ca banii publici care au fost utilizati sa fie si recuperati", a mai spus ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In acest sens, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat perchezitii in Bucresti si alte 12 judete. Dosarul se refera la fapte de coruptie comise in perioada 2023-2024. Descinderile vizeza activitatea Casei de Comert "Unirea", institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii.
 
In ceea ce priveste Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea SA, aceasta este o societate nationala infiintata in 2018. De asemenea, se afla in primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, avand scopul de a valorifica productia agricola nationala.
 
Deschiderea unui lant de 60 de magazine cu produse romanesti provenite de la mici producatori se numara printre obiectivele sale. Totusi, s-au deschis doar doua magazine, unul in Bucuresti si altul in Sibiu, pana cand proiectul a fost sistat.
 
In luna octombrie 2022, activitatea societatii a fost reluata in al doilea mandat al lui Petre Daea. Dupa trei ani de intrerupere, s-a semnat un prim contract cu producatorii pentru 100 de tone de legume.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016