Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cat costa pregatirea unui hectar de teren, in nordul tarii
Foarte multi cititori interesati de agricultura intreaba care sunt costurile lucrarii unui hectar de teren. Nu exista un raspuns universal valabil pentru aceasta intrebare, pentru ca aceste costuri difera in functie de variabile precum cultura infiintata, tipul de sol, clima din regiunea respectiva. Insa, cititorilor interesati le oferim doua exemple, citand specialisti din cadrul Directiilor Agricole din Cluj si Satu-Mare.
"Pentru o cultura de grau, prestarile de servicii trec de 2.500 de lei la hectar. Daca agricultorul are utilaje proprii, cultura pe un hectar de grau il costa 1.500 - 1.700 de lei. La un pret mediu de 0,7 lei pe kilogramul de grau, la un hectar se obtine un castig de doar 1.500 de lei. Asadar, agricultorul nu are profit, dimpotriva, lucreaza in pierdere. Dar in cele 39 de comune defavorizate din judet se cresc bovine, iar ele valorifica prin pasunat aceste terenuri cu fertilitate scazuta", este de parere directorul DADR Cluj, Grigore Onaciu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
"Aratura, pentru un hectar de teren, poate costa aproximativ 200-220 lei, la care se adauga costuri egale pentru discuirea de trei ori, in conditiile lipsei precipitatiilor. Pentru samanta selectionata, certificata si tratata, fermierul scoate din buzunar aproximativ 300 lei la un hectar. Introducerea sub brazda a semintei costa aproximativ 80 lei . La aceste costuri se aduna cele care privesc folosirea ingrasamintelor chimice, erbicidat", spune inginerul Vasile Pop, specialist in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Satu Mare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.6 din 15 voturiUltima ora
- » AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole