Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ciupercile de padure, o afacere profitabila in aceasta perioada
Cele mai bune zone unde poate fi desfasurata o astfel de afacere sunt cele de deal si munte, unde exista mai multa umiditate.
Pentru a fi rentabila, afacerea de sezon cu ciuperci de padure trebuie demarata in zonele propice, acolo unde pot fi adunate cantitati cat mai mari de ciuperci, care apoi vor fi duse la centrele de colectare specializate. Specialistii recomanda in acest sens zonele de deal si munte, acolo unde exista suficienta umuditate pentru ca ciupercile sa se poata dezvolta.
Afacerea cu ciuperci de padure presupune colectarea lor de la locuitorii acestor zone sau chiar din padure si distribuirea acestora catre firme care le prelucreaza, le comercializeaza mai departe catre magazine sau le exporta.
Activitatea este una sezoniera, aproximativ 5 luni pe an. Una din cele mai cautate ciuperci de padure este hribul, pentru care exista trei categorii de calitate: categoria I, de cea mai buna calitate cand ciuperca este alba, categoria II pentru cele ingalbenite si categoria III, restul.
Pretul la categoria I variaza intre 40.000 de lei/kg in lunile in care se gaseste din abundenta si 200.000 de lei/kg la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, cand aceste ciuperci sunt mai rare. La categoria a II-a, pretul variaza intre 10.000 si 40.000 de lei/kg. Cantitatile de hrib colectate variaza intre 500 kg si 2 tone/zi, iar comisionul celui care colecteaza este de pana la 5.000 de lei/kg la categoria I. In medie se castiga cam 1-2 milioane de lei pe zi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cumpararea ciupercilor de la localnici se face cu banii firmei exportatoare, nefiind astfel nevoie de nici un efort financiar. La sfarsitul fiecarei zile, firma cumparatoare trimite masina frigorifica si ridica marfa si tot la sfarsitul zilei se primeste comisionul cuvenit pentru cantitatea livrata.
Afacerea ar fi si mai profitabila in cazul in care hribul de categoria II se usuca si se vinde uscat (ciupercile din categoria I se consuma, de regula, proaspete). Intr-un kilogram de hrib uscat intra aproximativ 6-7 kg de ciuperci proaspete. Daca cele 6-7 kg de ciuperci proaspete costa la colectare aproximativ 210.000 de lei (30.000 de lei/kg), 1 kg de ciuperci uscate se cumpara cu aproximativ 800.000 de lei, castigul fiind astfel de aproape 4 ori mai mare.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.35 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura