Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturile de toamna din Tulcea, periclitate de gastele salbatice

culturile-de-toamna-din-tulcea-periclitate-de-gastele-salbatice

In judetul Braila, pe anumite regiuni graul este inca in faza de rasarire, iar din cauza secetei radacinile sunt inca la suprafata solului si nu au reusit sa atinga vigoarea necesara intrarii in iarna. Si pentru ca un rau nu vine niciodata singur, in ultimele zile au fost semnalate atacuri ale cardurilor de gaste salbatice, care se hranesc cu plantele firave din marginea semanaturilor.


"Gastele salbatice au intarziat in migratia spre zonele calde si au gasit in judetul nostru conditii prielnice de popas. Periodic, fac raiduri in miristile de la marginea suprafetelor unde au fost infiintate culturile de toamna. Pe suprafetele cultivate cu grau au mai ramas seminte de la recoltarea din vara ori din toamna. Cand aduna aceste seminte, pasarile smulg graul cu tot cu radacina. in aceste conditii, nici nu se poate discuta despre regenerarea plantei", a declarat Traian Cismas, directorul executiv al DADR Braila.

Potrivit specialistului, culturile de cereale infiintate in toamna vor fi compromise daca in perioada urmatoare vremea se va raci.

"Cei mai multi producatori agricoli sunt speriati, pentru ca au vazut ca cultura graului, singura care a mai ramas si care e pe suprafata cea mai mare in judet, pentru ca rapita, orzoaica si orzul au disparut din cauza secetei, este asa se rara, incat se gandesc daca sa o intoarca sau nu in primavara. Daca, Doamne fereste, ar veni un ger, s-ar compromite graul", a declarat Steluta Dutu, consultant agricol al DADR, citat de Agerpres.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Suprafata insamantata cu grau la nivelul judetului Braila este de 74.300 de hectare, iar statistica arata ca 500 de hectare au fost deja distruse de gastele salbatice, motiv pentru care reprezentantii DADR le recomanda producatorilor agricoli sa foloseasca sperietori pentru alungarea pasarile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016