Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Covasna vor sa ramana lideri in productia de cartofi

fermierii-din-covasna-vor-sa-ramana-lideri-in-productia-de-cartofi

Acestia lucreaza la realizarea unei strategii care sa ii ajute sa isi mentina aceasta pozitie, ducand totodata si la cresterea productiei.


Judetul Covasna vrea sa-şi consolideze poziţia de lider in topul celor mai mari producatori de cartofi din Romania, iar pana in anul 2022 sa poata asigura peste 20% din necesarul de consum al populatiei tarii, dupa cum a declarat directorul Direcţiei Agricole Covasna, Konczei Csaba.
 
Acesta a mentionat ca a initiat o serie de intalniri cu principalii producatori de cartofi din judet, in scopul stabilirii unei strategii care sa conduca la atingerea acestui obiectiv, mentionand ca, la ora actuala, productia de cartofi a judetului acopera circa 10% din consumul national.
 
Konczei Csaba a mai spus ca strategia vizeaza, in principal, dezvoltarea bazei de productie, de depozitare si de desfacere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Potrivit statisticilor, in Romania se consuma, in medie, circa 100 de kilograme de cartofi de persoana anual, iar daca facem un calcul vedem ca producţia noastra multianuala, care este in medie de 200.000 de tone, asigura cam 10% din consum. La ora actuala, suntem cel mai mare producator de cartofi din Romania, atat ca suprafata cultivata, cat si cantitate recoltata si am putea asigura 20-25%, pentru ca piata exista, dar pentru asta ne trebuie niste obiective, ca, pana in 2022, spre exemplu, sa crestem baza de productie, baza de depozitare si baza de desfacere”, a declarat Konczei Csaba.
 
Potrivit acestuia, o masura la fel de importanta in vederea atingerii acestui obiectiv este organizarea si implicarea micilor producatori de cartofi, care intampina greutati in valorificarea recoltei.
 
„Marii producatori au avut contracte si au reusit sa isi vanda cartofii, iar acum se gandesc sa cumpere de la producatorii mai mici, care au inca rezerve, la un pret peste care vor trebui sa puna spalare, ambalare ca sa ii poata livra mai departe la hipermarketuri sau la export. Am vorbit saptamana trecuta cu cativa dintre cei mai mari producatori de cartofi din judet despre mai multe lucruri, inclusiv despre suplimentarea capacitatilor de depozitare, sa vedem in perspectiva cat putem acoperi cu contracte si daca mai trebuie construite hale de depozitare, cate si in ce zone”, a mai spus Konczei Csaba.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016