Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Judetele Arad si Giurgiu, fruntase la suprafata semanata

judetele-arad-si-giurgiu-fruntase-la-suprafata-semanata

Arad si Giurgiu conduc in topul judetelor in ceea ce priveste suprafetele de culturi propuse a fi infiintate si cele care au fost infiintate deja din toamna anului 2011.


"La grau si secara ne-am propus pentru infiintare o suprafata de 70.000 de hectare si am reusit insamantarea pe o suprafata de 70.600 de hectare, la orz si orzoaica suprafetele insamantate sunt exact cat ne-am propus, adica 16.420 de hectare, respectiv 3.500 de hectare, la rapita pentru ulei a fost insamantata o suprafata de 16.700 de hectare din 20.000 de hectare propuse, iar araturile pentru insamantarile de primavara s-au efectuat pe o suprafata de 96.880 de hectare fata de 96.000 de hectare propuse aceste rezultate situandu-ne pe locul al doilea la nivel national dupa judetul Arad", a declarat miercuri directoarea Directiei Agricole Giurgiu, Petra Ochisor, potrivit Agerpres.

Ea spune ca seceta din acest an reprezinta o amenintare pentru culturile din judet, dar agricultorii giurgiuveni au aplicat tehnologii specifice perioadelor de criza din cauza secetei si sunt asteptate productii la hectar apropiate de cele inregistrate anul trecut.

"Conform previziunilor meteorologice pentru agricultura, am aplicat inca din toamna anului trecut tehnologii specifice perioadelor de criza si stres din cauza lipsei de precipitatii, cum ar fi cantitatea mai mare de samanta la hectar si aplicarea de ingrasaminte", a completat Petra Ochisor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sefa DADR Giurgiu recunoaste ca seceta care se manifesta in aceasta perioada nu este foarte buna, dar spune ca nu trebuie sa ii sperie pe agricultori pentru ca in luna martie se anunta precipitatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016